logo Casalina

Elias Bracké op zoek naar zijn tweede Belgische badmintontitel in het enkelspel

Elias Bracké op zoek naar zijn tweede Belgische badmintontitel in het enkelspel
Elias Bracké toen hij vorig jaar zijn eerste enkeltitel pakte Credits Koen Mutton

Badmintonspeler Elias Bracké (25) uit Herentse deelgemeente Veltem is dit weekend in eigen gemeente op zoek naar een vierde Belgische titel op de 76ste editie van de nationale kampioenschappen. Deze titel is geen echte must, maar wel een mooie bonus, liefst van al zou hij bij zich bij de beste honderd spelers scharen op de wereldranking.

De titelverdediger in het enkelspel pakte ook al eens de titel in het dubbel en het gemengd dubbel. Nu kan hij met de fiets naar het kampioenschap.

“Mijn broer woont recht tegenover de sporthal waar het plaats vindt, het Sportcentrum Bart Swings. Ik moet even de fiets op vanuit Veltem. Ik ding deze keer mee in het enkel en het dubbel. In het dubbel schreef ik me in met mijn beste vriend, Maarten Lenaerts. Ik ken hem al sinds mijn negende en leerde hem daar kennen. Dat zal leuk worden, maar het enkelspel is mijn doel. Op zo’n kampioenschap kan iedereen winnen en verliezen van elkaar. Als alles goed verloopt speel ik deze zaterdag drie matchen, de eerste om 12.40 uur. Indien we dat doorzwemmen staan op zondag de halve finales en de finale klaar. Die titel zou een mooie bonus zijn”, wist Bracké. “Mijn doel is om te stijgen op die wereldranglijst naar die top honderd. Ik stond op mijn beste ooit in de top 135, nu sta ik ongeveer 170ste.”

Het is een feesteditie: de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (KBBF) viert er zijn 75ste verjaardag. Daarnaast is het ook een thuismatch voor Badminton Vlaanderen, dat in Herent gevestigd is en het BK dit jaar organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *