KFC Baal B en SK Deurne kleuren partij met negen doelpunten

SK Deurne (rechts) kaapte de drie punten mee op Baal B

Vierdeprovincialers KFC Baal B en SK Deurne hadden met een 0 op 9 en een 3 op 9 absoluut geen goede seizoensstart. Onder een stralend zonnetje stond al wel één gegeven vast, we gingen flink wat doelpunten zien en zo geschiedde. Op slag van rust stond het 1-5, na de reguliere speeltijd 3-6.

Deurne begon pittig aan de wedstrijd en hanteerde de lange bal.

Amendolara zette zich rechts vaak door voor de bezoekers. Voor Baal poogden Pauwels, Lens en Poels te combineren. De Greef gaf de verbale instructies en zocht ruimte. Aerts werd op minuut vijf alleen doorgestuurd, goalie Zephirin kwam goed uit. In minuut elf was het raak voor de roodhemden. Andermaal Amendolara over rechts, hij stuurde de bal tussen twee Balenaren door naar Aerts. Deze zette voor en bediende Saenen aan de tweede paal, die binnentikte, 0-1. De 0-2 kwam er iets na het kwartier. Saenen trapte op doel, doelman Zephirin bokste weg en Amendolara stond klaar om de rebound te benutten, 0-2.

Sk Deurne brengt de 0-2 op het scorebord

Aan de overzijde een snelle Baalse reactie, finaal werkte Pauwels vanaf rechts de voorlopige eerredder in doel, 1-2. Doelman Plevoets geklopt. De Deurnse reactie liet niet lang op zich wachten. Saenen ging links door, zijn voorzet werd door Aerts links in doel gewerkt. Diezelfde Saenen werd doorgestuurd en trof aan de eerste paal raak, 1-4. Bij Baal vonden ze vooraan te weinig aanspeelpunten. Langs de kant stond gehavende bezoeker Jordy Thielens luidop te dromen van een hattrick in de toekomst. Op slag van rust was er nog Smeulders met de 1-5, de winnaar van de partij was gekend.

Baal B met de 1-2
Baal B met de 1-2 via Pauwels

In de tweede helft vielen nog drie doelpunten, maar het tij werd niet meer gekeerd en Deurne zag zijn aanvallende dominantie omgezet in hun tweede seizoenszege.

Doelpunten: 10’ Saenen (0-1), 16’ Amendolara (0-2), 19’ Pauwels (1-2), 20’ en 31’ Aerts (1-3 en 1-4), 44’ Smeulders (1-5), 62’ Pauwels (2-5), 73’ Amendolara (2-6), 89’ Vertongen (3-6).