logo Casalina

KDN United op vinkenslag voor top vijf

KDN United op vinkenslag voor top vijf
KDN United in het seizoen 2019-2020

In derde provinciale wil Kortrijk-Dutsel-Nieuwrode United een meer dan degelijke gooi doen naar top vijf. Ze zagen vier spelers vertrekken en mochten er zes nieuwe verwelkomen. Ook de sportieve staff werd wat overhoop gegooid, T2 Robin Dekeyser neemt de U21 voor zich en Kris Raeymaekers, die voorheen onder andere de jeugd van SC Out-Hoegaarden trainde, zal de nieuwe T2 worden. Hieronder daarover meer.

Verdediger/middenvelder Niels Janssens en aanvaller Witse Vangilbergen trokken naar Standaard Meerbeek, spits Toon Van Embden vertrekt naar KVV Scherpenheuvel Sport en Jasper Albrecht sluit aan bij KFC Rapide Wezemaal. Nick Gesquiere (KV Tremelo), spits Sören Kerckhofs (Goetsenhoven), de broers Tanguy en Maxime Stiennon (beiden VK Linden B), doelman Raf Niclaes (Haasrode B) en David Lunguana (Sporting Kampenhout) zijn de nieuwkomers. Er zullen een aantal jongeren, onder meer Kjell Jossa en Torben Ombelets uit de regio overkomen met als doel snel aansluiting te vinden bij de senioren.

Trainer Wim Notebaert uit Kortrijk-Dutsel werpt een blik vooruit op volgend seizoen.

“We willen graag een plaats bij de vijf besten of tenminste daarrond meedraaien. We gaan een iets zwaardere reeks hebben tegenover het voorbije zeer korte seizoen, Boutersem United komt erbij. Ik heb een jonge ploeg die het graag voetballend oplost. We gaan uit van eigen sterkte en zijn sinds vorige jaargang intensiever begaan met de jeugd. Het is de bedoeling dat verschillende jonge twintigers ervaring opdoen bij de reserven en niet meer bij de U21 aan de bak komen. Op termijn willen we zo wat eigen talent laten doorschuiven. We willen verder op het elan van de voorbije jaren.”

De sportieve staff onderging de voorbije periode enkele wijzigingen.

“Onze vorige T2 Robin Dekeyser zal bij de U21 worden ingezet. Kris Raeymaekers, die voorheen nog actief was bij Boutersem United en onder andere de jeugd van SC Out-Hoegaarden trainde, zal de nieuwe T2 worden. Ik heb in het verleden nog samen gespeeld met hem en dat zal een leuke samenwerking worden. Ronny De Rijck versterkt ook onze staff en zal een allroundtrainer worden in ons geheel, tegelijk zal hij ook ondersteuning geven aan de U21.”

De voorbereidingsmatchen zijn de volgende…

18/07 16 uur KDN United – SK Plenke Werchter
21/07 15 uur KAC Betekom B – KDN United
29/07 19 uur FC Tildonk – KDN United
31/07 18.30 uur KVC Booischot – KDN United
05/08 19.30 uur KDN United – SC Out-Hoegaarden B
12/08 20 uur Klim-Op Begijnendijk – KDN United
19/08 20 uur KV Tremelo – KDN United
28/08 20 uur KVK Tienen B – KDN United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *