logo Casalina

Thibaut Ponsaerts vertrok voorbije nacht naar Tenerife om de Giro U23 voor te bereiden

Thibaut Ponsaerts vertrok voorbije nacht naar Tenerife om de Giro U23 voor te bereiden
Thibaut Ponsaerts mee in de voorste regionen van het peloton

In de Grote Prijs Vermarc stoof hij regelmatig in het offensief, op het einde van de ondergeregende rit leverde dat wielrenner Thibaut Ponsaerts net top vijftig op. Het resultaat verdwijnt in het niets in vergelijking met zijn pogingen om vooraan mee te zijn. Toch leverde dit hem de zekerheid op dat het met de vorm snor zat, vanaf vandaag zal hij de laatste voorbereidingen leggen voor zijn eerste grote doel de Ronde van Italië voor beloften (03-12/06).

“Ik probeerde vaak mee te zijn in het strijdgewoel, maar stel dat ik het acht keer probeerde dan reden ze weg bij de negende poging in koers. Ik heb daarna goed vooraan in het peloton meegekoerst, achteraan verlies je toch maar krachten. Bergop koersen verliep vlot, dat voelde veel beter aan in vergelijking met vorig seizoen. Toen de 32 leiders weg waren, probeerde ik meermaals in de tegenaanval te gaan, maar telkens kreeg ik iemand van Deceuninck-Quickstep of Alpecin-Fenix mee. Met hen naar voren rijden, dat was niet de bedoeling, anders gingen ze nog sterker vertegenwoordigd zijn in de kopgroep. Ik probeerde nog enkele keren renners van andere formaties mee te krijgen, maar tevergeefs. Ach ja, de ploeg deed het er in het algemeen prima. Ik denk dat het een klein nadeel was om in die race met een Lotto-Soudaltrui te rijden. Het was een pittig parcours, maar net niet pittig genoeg. Het was een goede race om ritme op te doen, zeker omdat het mijn eerste wedstrijd van het seizoen was als belofte.”

Naar Tenerife vertrok Ponsaerts enkele uren geleden in het gezelschap van ploegmaats Lennert Van Eetvelt, Aaron Van Der Beken en klimtalent Henri Vandenabeele (Team DSM) op trainingskamp.

“We betwisten alle vier de Giro U23, dat zal een intensieve laatste voorbereiding worden op deze rittenkoers. Onder andere een pittige trainingstocht op en over de Teide staat op onze agenda. Hopelijk komen we in goede vorm in start van de Giro. Uiteraard bestaat de vrees dat we met zijn drietjes van Lotto-Soudal met ons hoofd tegen de muur lopen als gevolg van competitiegebrek. Op zich kan onze “frisse toestand” momenteel enkel maar in ons voordeel spelen naar het drukkere seizoenseinde toe”, wikt en weegt de dartele renner uit Kessel-Lo. “Als ploeg willen we er collectief goed voor de dag komen, in de eerste dagen is het mogelijk dat we afwachtend zullen koersen. Naar het slot van deze meerdaagse zal het duidelijk worden wie er bij ons ambities mag koesteren. We zullen al zeker de snelle De Lie proberen te helpen naar een ritzege. Indien het voor mij goed verloopt, kan ik misschien aanspraak maken op een goed klassement of kies ik een rit uit om in actie te komen. Zo ver zijn we nog niet, eerst Tenerife en de Teide overwinnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *