logo Casalina

KCVV Elewijt wil de top in tweede provinciale bestormen

KCVV Elewijt wil de top in tweede provinciale bestormen
In het verleden was D'Hondt (vierde vlnr achteraan) bij KCVV Elewijt actief

Tweedeprovincialer KCVV Elewijt versterkte zich gericht en dat zowel defensief als offensief. De groen-witten willen immers meedingen naar top drie komend seizoen. Indien het mogelijk zou zijn, willen ze een serieus uit de kluiten gewassen oefenprogramma afwerken als rode loper naar de competitie toe. Ze haalden vijf spelers en zagen er zes hun vereniging verlaten.

Verdedigende middenvelder Milan Keynen (beloften KAC Betekom), aanvaller Denis Ghys (KFC Wambeek-Ternat), middenvelder Maxim Breugelmans en verdediger Gregory Boudart (beiden KFC Eppegem), flankspeler Mathias Vyncke (KV Tervuren-Duisburg) zullen de mannen van de plezante compagnie versterken.

Evert Vandenwijngaert neemt na zeven seizoenen afscheid bij de groen-witten, ook Robbe Imbrechts en Robin Cauwenberghs stoppen ermee. Ran Dondeyne trekt naar de Rangers Opdorp, ook Dieter Van Rillaer (Zemst Sportief), Yentel Teugels (Delta Londerzeel).

Trainer Wim D’Hondt is uiteraard blij met de versterkingen.

“Het voorbije seizoen slikten we te snel een doelpunt en kwamen we soms moeilijk tot scoren. We wilden achteraan meer zekerheid, en vooraan zal er sprake zijn van zware concurrentie tussen Ghys, Baudet, Reszczynski en De Letter. Minstens ééntje van hen zal wekelijks op de bank moeten beginnen. We komen versterkt uit de transferperiode en we kenden hierbij ook wat meeval, zeker als je twee spelers van Eppegem kan aantrekken. We willen bovenaan het klassement spelen volgend seizoen, we zijn gewapend voor top drie. Onze ambitie is om naar eerste te gaan. De rest zat ook niet stil, ik bekijk KFC Herent als de torenhoge favoriet. Daarachter komen Averbode-Okselaar, Rotselaar en wij om mee te doen voor de hoogste posities. Ik denk dat KFC Baal niet zal kunnen herhalen wat ze het voorbije seizoen realiseerden.”

Ook de jeugd krijgt mogelijk een kans naarmate het seizoen vordert.

“We spelen met een ervaren team tegen jongere tegenstanders. Onze kern is niet te groot met achttien veldspelers en twee doelmannen. Op die manier kan de jeugd, die in de B-ploeg speelt, kansen krijgen als ze er komen. De staff van ons tweede team blijft trouwens hetzelfde, net zoals dat van de eerste ploeg”, wist D’Hondt.

De voorbereiding, indien die er komt, belooft pittig te worden.

“Ons programma tot de competitie staat al zo goed als vast. We oefenen thuis tegen Veltem, op Eppegem, thuis tegen Melsbroek, op Machelen en uit tegen een sterke tweedeprovincialer uit de andere reeks Asse-Zellik en thuis tegen Borght-Humbeek. De Beker van Vlaams-Brabant zal ook nog gespeeld moeten worden, aan matchen geen gebrek. Ik ben blij dat we tijdens de voorbereiding tegen redelijk wat eersteprovincialers kunnen uitkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *