logo Casalina

KAC Betekom versterkt zich met kleurrijk trio! Brent Vander Elst en Lennert De Keukeleere blikken vooruit

KAC Betekom versterkt zich met kleurrijk trio! Brent Vander Elst en Lennert De Keukeleere blikken vooruit
Lennert De Keukeleire zet een actie op

KAC Betekom ziet drie nieuwe namen hun nu al sterke team in derde amateur vervoegen. Naar volgend jaar toe komen verdedigende kracht Lennert De Keukeleere (Olympia Wijgmaal), wendbare middenvelder Brent Vander Elst (OHR Huldenberg) en aanvaller Tobias Vermeiren (KVK Beringen) binnen. Het gegeven dat hier twee linksvoetigen bij zaten was een belangrijk gegeven. Met onder andere het vertrek van breekhamer Jef Boogaerts (Sportief Rotselaar) moesten ze die lacune opvullen en dat deden de rood-blauwen prima!

Sportief verantwoordelijke Wim Van Uffel geeft een woordje uitleg.

“Tobias kennen we uiteraard nog goed. Hij speelde enkele seizoenen geleden bij ons en we wilden hem terug. Blijkbaar was dat een wederzijdse gedachte. “Lennert De Keukeleere kan ons achteraan goed bijstaan, onze twee centrale verdedigers zijn rechtsvoetig. Van onze hele selectie was enkel linksback Jitse Hermans linksvoetig, met De Keukeleere en Vermeiren erbij zitten we toch al aan drie stuks. De Keukeleere wilden we al enkele jaren temeer omdat hij met de kop zowel aanvallend als verdedigend goed is”, aldus Van Uffel. “Vander Elst tenslotte is voetballend dik in orde, misschien moet hij zich wat aanpassen aan de snelheid van uitvoering. Het is ook leuk dat hij met zijn broer Bjorn in het elftal kan staan. We hadden al een goede ploeg en naar mijn oordeel hebben we volgend jaar nog een betere ploeg!”

Vander Elst is aan zijn tweede termijn bij OHR bezig en bezet ermee plaats vier.

“Dit was een kans die ik onmogelijk kon laten liggen, met mijn broer Bjorn in nationale reeksen spelen. Dit seizoen draait het goed bij OHR en doen we vooraan mee. Dat is mooi, ik wil dit seizoen nog in schoonheid eindigen met hen. Ik dank OHR Huldenberg voor de mooie tijd die ik er al beleefde en die nog moet komen en de leuke sfeer. Deze mogelijkheid krijg ik geen tweede keer. Bij mijn broer in het elftal staan is een welgekomen bonus bovenop deze ongelooflijke transfer”, wist Brent. Lachende derde is vader Ludo, die voortaan minder grote afstanden moet afleggen om zijn beide zoons in actie te zien.

Brent Vander Elst controleerten deelt uit
Brent Vander Elst controleert en deelt uit

Wijgmaalboegbeeld Lennert De Keukeleere legt de motivatie uit.

“We verkeren nu bij Wijgmaal in een kleine crisis, het is een beetje een slechte timing om die overgang nu bekend te maken, maar het is nu niet anders. Ik heb negen seizoenen alles gegeven voor deze enorm mooie club. Ik zie het uiteraard nog goed komen, met een vast elftal moeten we wel punten beginnen pakken”, blikt de defensieve kracht terug op voorbije weekend bij Olympia. “Betekom vertoonde al enkele jaren interesse. Ik ging overstag omdat ik eens andere contreien wou opzoeken en andere ervaringen wilde beleven. Ook nieuwe gewoontes leren die bij een club zoals Betekom horen, spreken me wel aan. In een nieuwe groep moet ik me opnieuw bewijzen, dat is ook al even geleden. Ik vind dat belangrijk, want het is en blijft een hobby voor me”, wist de bijna dertiger. “Betekom is een voetbalclub die enorm lijkt op Wijgmaal. Het is een familieclub met een leuke sfeer, die daarenboven zeer correct handelt. Het was allesbehalve een makkelijke stap om te nemen, ik verlaat immers de club van mijn hart. Een bijkomende factor is uiteraard goede vriend Roel Poukens, hij is de getuige op mijn huwelijk binnenkort. We speelden ook nog lang samen bij Wijgmaal, hij was een doorslaggevende reden voor die transfer.

Zo goed als iedereen tekende bij bij de ploeg uit derde amateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *