logo Casalina

Tweede keer, goede keer: de U16 girls van KHC Leuven pakken de titel!

Tweede keer, goede keer: de U16 girls van KHC Leuven pakken de titel!
De u16 girls van KHC Leuven vieren hun terechte titel

Nadat ze twee jaar geleden in de finale al eens naast de titel grepen was het de U16 girls van KHC Leuven menens. Toen verloren ze in de finale van een meer ervaren Orée. Nu stonden ze in het Waals-Brabantse Ohain iets na halfweg al 6-0 op voorsprong, het werd uiteindelijk nog 8-2. Dat maakte de losgekomen emoties en de titelviering er niet minder om. De meiden waren sinds die vermaledijde verloren finale ongeklopt en blijven dat voorlopig nog steeds, ook outdoor mikken ze op de kampioenschapstitel.

Hoe de Leuvensen naar de finale uitkeken kan je hier nog eens opnieuw lezen.

T1 Thibault de Clerck blikt meer dan tevreden terug.

“We verloren al niet meer in competitie sinds die finale twee jaar terug. Toen was ons team negen meisjes sterk, maar waren er in de finale twee ziek, zodat we eigenlijk met 7,5 speelden. Iedereen was fit en ging er voor honderd procent voor. We konden snel scoren, na amoer vier minuten stond het 2-0. De meisjes speelden prima, we waren in deze competitie tot nu toe foutloos met elf zeges en drie gelijke spelen. De competitie begonnen we “relatief rustig” om dan stelselmatig op te bouwen. In de finale acteerden we op topniveau”, wist Thibault, de zoon van vice-voorzitter bij KHC Christophe de Clerck. “We konden ter plaatse moeilijk de titel vieren, door de coronaregulaties moesten we er snel vertrekken. Buiten aan de sporthal was er even sprake van uitgelaten emoties. Daarna reden we naar ons clubhuis en velden in Heverlee, om het gezellig te vieren met onze ploeg en de supporters.”

Tijd om op de lauweren te rusten is er amper.

“Onze eerste outdoormatch komt er volgende zaterdag aan, veel tijd om te verpozen hebben we niet. Outdoor zegevierden we al tien keer en speelden we eens gelijk, ook daar zouden we graag kampioen worden. We kregen trouwens nog maar amper drie doelpunten tegen, dat belooft voor wat nog komen moet.”

De D16 girls van KHC Leuven ontvangen komende zaterdag 12 februari vanaf tien uur de leeftijdsgenotes van de Waterloo Ducks in hun queeste om de tweede titel. Alle supporters welkom aan multisportterrein Stade Chomé aan de Hertogstraat!

Één gedachte over “Tweede keer, goede keer: de U16 girls van KHC Leuven pakken de titel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *