logo Casalina

Plenke Werchter houdt KV Tremelo B af

Plenke Werchter houdt KV Tremelo B af
Plenke Werchter (l) hield de punten thuis tegen KV Tremelo B

Na een geanimeerde wedstrijd bleven de drie punten aan de Tremelobaan in Plenke Werchter. De thuisploeg had de meeste kansen, maar de bezoekers van KV Tremelo B kwamen ook soms vinnig voor de dag. Op het uur kwamen de bezoekers met tien te staan en leek het game over. Op het einde kwamen de wit-zwarten opzitten, maar verder dan 2-1 kwamen ze niet.

Tremelo B had de eerste grote actie van de match met een drive van Kuklis op rechts. Zijn voorzet naar de tweede paal op El Khattabi kwam aan, maar de hoek was te scherp geworden. Aan de overzijde dreigde De Bie, die wilde de bal stiften, uitkeeper Haegemans was bij de pinken. Op het kwartier gaat bezoeker Nys links door tot de achterlijn. Hij wurmde zich voorbij Van Poucke, die protesteerde wegens een duwfout. De voorzet werd teruggelegd naar Demarez, die over rechts de acties regelde, hij besloot in de rechterhoek waar ook Torreele redde. Op het kwartier kopte Van De Gaer na stilstaande fase naar doel, andermaal Haegemans die redding bracht. Enkele minuten later ging Uka alleen door, opnieuw Haegemans in de weg. Iets na het half uur ging Geeraerts links door, hij zette voor op Uka. Hij nam aan draaide weg en legde links binnen, 1-0!

Kort daarop gebeurde er veel op korte tijd in de Werchterse zestien. Bij een aanval over rechts ging opeens El Khattabi neer na een contact met Truyens. De voorzet vanaf rechts was ondertussen tegen de arm van Verschueren terecht gekomen. Geen strafschop oordeelde de ref. Ondertussen was El Khattabi rechtgekrabbeld en had deze Truyens op een duw getrakteerd. Enige arbitraire straf bleef uit. In de daaropvolgende actie kopte bezoeker Vols op de bovenkant van de lat.

Plenke kwam het beste uit de pauze met een snedige actie van Wuyts over links. In de 53ste minuut werd een afstanddschot van Van De Gaer gepakt door Haegemans. Kort daarop haalde Uka twee keer uit naar doel, finaal redde Haegemans. Op het uur was Van De Gaer uitgebroken en stevende hij op Haegemans af, die had zijn strafschopgebied verlaten. Van De Gaer trapte de bal naar Haegemans en die kwam tegen zijn handen terecht. Rood en vrije trap. Demarez nam plaats in doel en redde de daaropvolgende vrije trap van Uka. Geeraerts trok weer op wandel rechts en legde centraal naar Van De Gaer die rechtsonder raak mikte, 2-0. Nadien veel middenveldspel en afstandsschoten. In de eindfase werd Haemels diep gestuurd, zijn lob belandde net onder de lat in doel, 2-1! Dat was ook de eindscore.

Hieronder het filmpje van de 2-0 van Van De Gaer, met credits van Steffen Maes:

KV Tremelo B herstelde zich relatief goed van de oplawaai van de week voordien, Plenke opende na een bye vorige week zijn tweede seizoenshelft met de drie punten.

Doelpunten: 34’ Uka (1-0), 62’ Van De Gaer (2-0), 89’ Haemels (2-1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *