logo Casalina

Jorn en Jorn rekenen voor Standaard Meerbeek af met KV Tremelo

Jorn en Jorn rekenen voor Standaard Meerbeek af met KV Tremelo
Jorn Reszczynski en Jorn Schoolmeesters in beeld

In de topper tussen promotiekandidaten KV Tremelo – Standaard Meerbeek stonden twee spelers van Meerbeek in de schijnwerpers. Jorn Reszczynski brak de wedstrijd open met twee doelpunten, zijn collega in doel Jorn Schoolmeesters hield de blauwen recht met twee levensbelangrijke reddingen. Standaard pakt zo een vier op zes.

Na enkele jaren in eerste provinciale, bij VC Bertem-Leefdaal en vier seizoenen bij KCVV Elewijt, maakte prijsschutter Reszczynski de overstap naar het gezellige Meerbeek in derde.

“Ik wist al meer dan even dat de sfeer in het Meerbeekse enorm was en dat is uiteraard uitgekomen. Ik kan nu ook dichterbij huis voetballen”, aldus de prille dertiger uit Kortenbergse deelgemeente, Everberg. “We speelden in de voorbereiding tegen vele vierdeprovincialers, het is moeilijk om daaruit iets mee te nemen. Tegen Vossem en Olympia Wijgmaal B konden we wel overtuigend winnen, dat gaf ons vertrouwen. “Tegen Eizer op de openingsspeeldag was het zoals verwacht een gesloten duel, waaruit we een 1-1 en een punt puurden. Op Tremelo zijn we buiten twee dikke kansen voor hen, komen domineren. Waar ik vorige week als spits werd opgesteld, stond ik nu op de rechtsbuiten en daar kreeg ik veel meer ruimte. Dat hebben we goed gespeeld, buiten mijn twee doelpunten, heb ik wel flink wat diepe ballen kunnen afvuren. We hopen dat we na deze overtuigende zege volgende week op het veld van titelkandidaat BHS United de goede vorm en instellingen kunnen verder zetten”, aldus matchwinnaar Reszczynski.

Achteraan krijgt Jorn Schoolmeesters een kans in doel en die pakt hij met verve.

“Ze kunnen hier niets afdingen op onze zege. Ik pak een schot en in de tweede helft wordt het nog even spannend. Kort nadat we de 0-2 maken, krijg ik een bal tussen de benen. Deze wijkt mits een portie geluk nog deels af door mijn onderbeen en vliegt naast de rechterpaal. Daar kwamen we met een gelukje weg, maar over het geheel van de wedstrijd kwamen we op zich niet al te veel in de problemen”, besloot Schoolmeesters uit Erps-Kwerps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *