logo Casalina

Junior Tristan Jannes pakt eerste seizoenszege in Bierbeek

Junior Tristan Jannes pakt eerste seizoenszege in Bierbeek
Tristan Jannes uit Tessenderlo klopt bij de junioren in Bierbeek de Australiër Joshua Cranage

Bij de juniores in het centrum van Bierbeek kwamen ze met zijn 62 aan de start. Finaal haalden op deze zware omloop bij warme temperaturen slechts 25 renners de aankomst. Pas in de laatste twee rondes brak de koers open, aan de meet was Tristan Jannes uit Tessenderlo de sterkere van de Australiër Joshua Cranage. De ploegmaat bij Acrog-Tormans van de winnaar, de Duitser Tom Van Der Valk, kwam als derde over de streep.

Het Bierbeeks Sportcomité mocht daags na de Beker van België rekenen op iets meer dan zestig deelnemers.

Met nog drie lussen in de aanslag had aanvaller Seppe De Vos een kleine twintig tellen voorsprong. De vrijbuiter van het Van Moer Cycling Team werd gegrepen en finaal doken ze met zijn drietjes de slotronde in.

“Mijn wedstrijd verliep goed. Ik was zeker niet zeker van mijn stuk met die twee anderen, want op de laatste helling viel die Australiër nog aan en toen had ik het toch lastig om erbij te blijven, maar dat lukte wel. Eénmaal in de laatste kilometer was ik wel vrij zeker dat ik ging winnen. Ook omdat ik best snel kan finishen en ik wist dat wanneer ik op de kop de laatste bocht doorging, ik zou winnen. Daarom dat ik ook mijn sprint reed voor de bocht omdat de finish in dalende lijn was en je niet echt kon stilvallen.”

Jannes’ volgende wedstrijd is de koers van komende zondag in Zepperen.

Vlnr de junioren in Bierbeek tweede Cranage winnaar Jannes en derde de Duitser Tom Van Der Valk
Vlnr de junioren in Bierbeek tweede Cranage winnaar Jannes en derde de Duitser Tom Van Der Valk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *