logo Casalina

In Beeld: Trein van FC Binkom dendert verder door derde provinciale d met zevende zege op rij

In Beeld: Trein van FC Binkom dendert verder door derde provinciale d met zevende zege op rij
FC Binkom (groen) en VC Bekkevoort speelden een spannende tweede helft

Sinds begin oktober staat “verliezen” niet meer in het woordenboek van FC Binkom, waar men verder wilde surfen op deze winning mood. Trainer Xavier Alliet van VC Bekkevoort maakte zich niet veel illusies over puntengewin, maar wilde zeker niet afgaan op het veld van zijn vorige werkgever.

De toss met kapiteins Onkelinx (links) en Heeren
De toss met kapiteins Onkelinx (links) en Heeren
De aftrap met FC Binkom tegen VC Bekkevoort
De aftrap met FC Binkom tegen VC Bekkevoort

Na vijf minuten mocht doelman Vander Weyden zijn vuisten opwarmen aan een loeier van Thomas Onkelinx. Vijf minuten later werd een volley van Heusdens na center van Aerts gered door thuisdoelman Wouters. In de volgende twintig minuten had FC Binkom het meeste balbezit zonder echt dreigend te worden en moest het uitkijken voor de tegenprikken van Bekkevoort. Een schot van Dalkilic ging nipt naast. Een één-twee tussen Desiron en Clement Cleynen over rechts mondde uit in een voorzet van Desiron; het schot van Onkelinx werd in laatste instantie afgeblokt. Op het halfuur verhoogde FC Binkom de druk om zeven minuten later op voorsprong te klimmen. Een lange cross van Elias Cleynen naar links tot bij De Blick die doorstak naar Onkelinx wiens lage voorzet aan de verste paal werd binnen gegleden door Clémént Cleynen, 1-0. In minuut veertig resulteerde een lang uitgesponnen Binkomse combinatie over Elias Cleynen-Van Wingh-De Blick en Kubam in een schot van Clement Cleyen vanop twintig meter maar Vander Weyden was op post. Op slag van rust liet Aoragh zijn balrecuperatie overnemen door Heusdens die doorstak naar Aerts op rechts, thuisdoelman Wouters kwam foutief tussen. Dalkilic benutte de strafschop om gelijk te maken, 1-1.

Dalkilic verschalkte thuisgoalie Wouters voor de 1-1
Dalkilic verschalkte thuisgoalie Wouters voor de 1-1

FC Binkom ging met deze koude douche de rust in.

Onder de rust hadden de Binkomspelers blijkbaar snel een warme douche genomen om van bij de aanvang van de tweede helft Bekkevoort onmiddellijk onder druk te zetten. Al na twee minuten crashte een doelpoging van Clement Cleynen op de paal na een mooie combinatie met De Blick over de linkerflank. Binkom bleef in en rond de grote rechthoek parkeren, een doelpoging van Tits week af op een Bekkevoortverdediger en bleef onbereikbaar voor een grabbelende Vander Weyden, 2-1.

VC Bekkevoort op puntenjacht bij FC Binkom
VC Bekkevoort op puntenjacht bij FC Binkom

Gedurende de daaropvolgende vijfentwintig minuten moest VC Bekkevoort lijdzaam toezien hoe Binkom zijn voorsprong probeerde te consolideren en via enkele gevatte uitbraken ook uit te bouwen. Dons bracht Onkelinx over links nog in schietpositie maar zijn vluchtschot waaide naast. Een combinatie Kubam-Vanderlinden-De Blick liep aanvankelijk spaak op een interventie van centraal verdediger Gökbak in de voeten van Vanderlinden die opnieuw mocht voorbrengen. Vander Weyden hield de kopbal van Onkelinx naar de linkerbovenhoek met een geweldige kattensprong uit zijn doel en Bekkevoort in de match. Twintig minuten voor tijd speelde Onkelinx Cleynen randje buitenspel vrij op links voor een schot voorlangs.

Een kwartier voor tijd speelde Alliet alles of niks en het moet gezegd dat een aandringend Bekkevoort Binkom nog in nauwe schoentjes bracht. Heusdens kreeg de beste schietkans, maar mikte over. Bij Binkom was het alle hens aan dek. Onkelinx kon nog eens uitbreken maar vergat de vrijstaande De Blick aan te spelen. Op zijn beurt vergat De Blick hem niet in de slotminuut toen hij Onkelinkx alleen op Vander Weyden afstuurde. Onkelinkx bleef zijn reputatie van goalgetter trouw om VC Bekkevoort definitief uit te tellen, 3-1.

De winnende elf van FC Binkom
De winnende elf van FC Binkom

Doelpunten: 37’ Cleynen (1-0), 45’ Dalkilic (1-1 strafschop), 48’ Tits (2-1), 91’ Onkelinx (3-1).

De harde kern van FC Binkom
De harde kern van FC Binkom
De fans van FC Binkom waren op post
De vlaggen van FC Binkom waren eveneens op post

Beeld en verslag: Geert Gazet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *