logo Casalina

HO Veltem na een jaar afwezigheid terug in eerste provinciale

HO Veltem na een jaar afwezigheid terug in eerste provinciale

Na een jaartje in tweede provinciale neemt het verjongde HO Veltem opnieuw zijn plaatsje in bij de eerste provinciale. Ervaren stuurman en trainer Chris Vanhentenrijk staat er aan het roer en beseft dat het geen sinecure zal worden om zich in die reeks staande te houden, de groenhemden zullen er moeten staan vanaf het begin gezien ze twee rechtstreekse concurrenten tegen het lijf lopen.

“Onze voorbereiding verliep niet evident gezien we geplande oefenmatchen moesten schrappen om daarna weer oefenpartners te moeten zoeken. Ook de bekercompetitie, die me vaak informatie oplevert, viel ook al weg. We hebben onze plan getrokken en konden gelukkig blijven oefenen. Ondanks het uitstel van een week, lijkt de competitie sneller te starten dan andere jaren. Het was voor ons aanpassen met bijvoorbeeld trainingen op vrijdag”, opent de klinisch bioloog van beroep, hij werkt in een laboratorium aan het Heilig-Hartziekenhuis in Leuven. “Ik heb al veel ervaring in eerste provinciale. Het verschil tussen eerste en tweede provinciale is enorm. Het zal een aanpassing vergen. Een rustig seizoen beleven en ons redden, lijkt me een leuk vooruitzicht. Ik vrees dat we voor elk punt zullen moeten vechten. Te beginnen vanaf ons eerste duel, thuis tegen Wambeek-Ternat. Ze zitten in dezelfde situatie als ons in de rol van promovendus. De week nadien trekken we naar Borght-Humbeek, zij zitten al zeker vijf jaar in de reeks maar hadden het de voorbije twee seizoenen wat moeilijker. Dat zijn twee levensbelangrijke matchen om te beginnen. Vooral op Borght-Humbeek zal de duelkracht van belang zijn”, schat de T1 in. “Ik denk dat er zeker acht teams intrensiek te sterk voor ons zijn. De rest zou op zich doenbaar moeten zijn. Ik ben benieuwd naar de competitiestart.”

Nieuwkomers: Lander Wouters en Gilles Dams Eelen (beiden Katelijne), Dylan Vereerstraeten (Erps-Kwerps), Sam Medart (Holsbeek), Cedric Morren (Rapide Wezemaal), Gert Adriaens (Tielt-Winge 3000) en Fabrizio Huenaerts (Ritterklub Jette).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *