logo Casalina

Mauro Van Elsen op zoek naar crossen en wielertruitjes

Mauro Van Elsen op zoek naar crossen en wielertruitjes

Tremelose veldrijder Mauro Van Elsen (15) stoomt zich stilaan klaar voor zijn veldritseizoen. De tweedejaarsnieuweling van de Dijlespurters vreest wel voor vele aflastingen zodat er finaal weinig van zijn uitdagingen overeind zullen blijven staan. In Zolder reed hij onlangs zijn eerste wegkoers, zonder risico’s te nemen voelde hij dat het goed zat.

“In de achtste van de zeventien rondes raakte ik erdoor op het Zolderse circuit. Ik werd bijna twee keer verrast en moest versnellen, maar ik kon finaal met de groep uitrijden. Ik hield een goed gevoel over aan mijn eerste wegrace”, aldus de jonge crosser die komend weekend eens goed gaat trainen op de mountainbike. Over een kleine twee weken hoopt hij aan te zetten in de cyclocross van Herentals. “Ik verwacht er een omloop op singletracks, met andere woorden inhalen zal niet makkelijk worden. Afhankelijk van mijn startpositie hoop ik een rol van betekenis te kunnen spelen en zien waar ik uitkom. Hopelijk kan ik daarna nog heel wat veldritten afwerken. Ik verkeer nog in onzekerheid welke crossen doorgaan en dewelke niet, het is moeilijk plannen op deze manier. In Vorselaar zou ik zeker willen rijden, dat is een leuk rondje. Daar krijgen de Antwerpenaars voorrang omdat dit hun provinciale kampioenschap is en daar sta ik dus voorlopig las Vlaams-Brabander op de wachtlijst. Over ons PK in Boortmeerbeek heb ik voorlopig nog niets vernomen. In Kasterlee zou ik ook graag rijden, het gaat er goed omhoog en de zanderige ondergrond is ook geen nadeel. De Challenge Henri Bensberg zou acht wedstrijden organiseren in Wallonië, vooral de cross in Waremme spreekt me aan en het is bovendien niet zo echt heel ver.”

Buiten het veldrijden is deze scholier een verwoed verzamelaar van wielertruitjes. Iedereen die hem er eentje kwijt wil aan Mauro, kan hem bereiken via zijn papa Thierry via thierry.vanelsen@yahoo.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *