logo Casalina

HO Testelt investeerde in kwaliteit om terug naar derde te gaan

HO Testelt investeerde in kwaliteit om terug naar derde te gaan
Trainer Danny Segers (links bovenaan) heeft met HO Testelt enkele moeilijke weken voor de boeg

Vierdeprovincialer HO Testelt kijkt reikhalzend uit naar volgend voetbalseizoen. Ze hebben een kern van een kleine veertig spelers en hopen zo snel mogelijk terug naar derde provinciale terug te kunnen keren. Trainer Danny Segers zette zijn woorden en ambities kracht bij door het begin van de trainingen prompt met twee weken te vervroegen.

“Volgend jaar bovenaan eindigen moet wel lukken”, stak Segers uit Scherpenheuvel van wal. “Onze trainingen beginnen al op één in plaats van vijftien juli, dat zal een rustige aanvang worden. Hopelijk heeft iedereen tegen dan zijn conditie deftig onderhouden. Acht maanden stil liggen is niet niets. We gaan drie weken rustig de basis opbouwen. Na onze eerste oefenmatch, op Zichem op woensdag 21 juli, volgt een strenge periode, dan zal de basis gelegd worden.”

HO Testelt bezit een brede kern van ongeveer veertig spelers.

“We zijn in het jaar 2019-2020 met zeer veel pech gezakt. Bijna de volledige ploeg is gebleven, de onderlinge samenwerking is daardoor uitzonderlijk. Ik heb al vele ervaringen op hoger niveau, maar zoiets zoals deze coherentie dat kom je zelden tegen. We hebben vele spelers die met gemak minstens een reeks hoger meekunnen. Eerlijk gezegd vind ik dat onze ploeg in derde hoort, een titel zou mooi zijn maar met een tweede plaats zijn we ook tevreden. Dat is de druk die we onszelf moeten opleggen, zeker met een topschutter zoals Rob Mertens tussen onze lijnen”, besloot T1 Segers.

De Testeltse voorbereiding gebeurt grotendeels in eigen streek.

21/07 18 uur KMJ Zichem – HO Testelt
28/07 19.30 uur HO Testelt – RWL Sport
01/08 15 uur HO Testelt – FC Tildonk
04/08 19.30 uur HO Testelt – Tielt-Winge 3000
07/08 19 uur KDN United – HO Testelt Beker van Brabant
12/08 19.30 uur Booischot – HO Testelt
15/08 16 uur HO Testelt – Boutersem United Beker van Brabant
19/08 19.30 uur HO Testelt – VC Bekkevoort
22/08 16 uur VK Eendracht Eizer – HO Testelt Beker van Brabant
26/08 20 uur KVZ Glabbeek – HO Testelt
29/08 16 uur HO Testelt – BHS United Beker van Brabant

Geef een reactie