logo Casalina

Greunsjotters Vossem en KV Tremelo zetten slechte start om in plaats 1 en 2

Greunsjotters Vossem en KV Tremelo zetten slechte start om in plaats 1 en 2
KV Tremelo anno 2022-2023

Door de uitzeges van de Greunsjotters Vossem en KV Tremelo staat het klassement helemaal op zijn kop. De Greunsjotters haalden het bij medefavoriet Sparta Haacht Statie met een nipte 1-2, KV Tremelo haalde met 0-6 uit op sinds voorbije speeldag voormalige tweede FC Tildonk en wel met 0-6. Door deze wending staan Vossem en Tremelo respectievelijk eerste en tweede. Een klein mirakel gezien de seizoensstart van beiden uitermate slecht viel te noemen. Ook in het klassement voor de tweede periode doen ze een prima zaak, ze leiden beiden met vijf punten voorsprong op de spreekwoordelijke rest.

Vossemtrainer Nico Denayer (36) uit Hoeilaart oogst sneller dan hij verwachtte.

“Een nieuwe ploeg bouwen gaat natuurlijk niet zo snel. We kennen onze ploeg en spelers nu stilaan beter, wat tactisch een verschil uitmaakt. Ook vormen de spelers nu een hechtere groep en vechten ze meer voor elkaar. De ontwikkeling en de resultaten die daaruit voortkomen, komen er ook iets sneller dan verwacht aan. De uitzege in de derby op VKE Eizer net voor de winterstop bracht misschien de grootste déclic met zich mee, waardoor we met nog meer vertrouwen spelen”, wist de leerkracht basisonderwijs bij Basisschool Het Groene Dal in Hoeilaart. “Ondanks dit mooie resultaat van de voorbije speeldag op Sparta Haacht blijft onze ambitie ongewijzigd. We willen eindigen rond de vijfde plaats. Al de rest is mooi meegenomen”, blijft Denayer bescheiden.

De Greunsjotters hebben een puike periode achter de rug
De Greunsjotters hebben een puike periode achter de rug

Voormalig doelman en hulpcoach bij KV Tremelo Mario Mergaerts (44) uit Baal is verbaasd over het huidige kampioenschapsverloop.

Voorheen was Mergaerts onder andere actief bij KFC Werchter, KFC Baal en Meensel-Kiezegem. Hij traint voorts nog de jeugd; de keepers in de middenbouw van KAC Betekom om precies te zijn.

“Ik zie ons eerlijk gezegd niet promoveren, daarvoor is onze kern niet breed genoeg. Ik vind in dat perspectief onze huidige prestaties zeer straf. Exact tien wedstrijden geleden moesten wij op bezoek naar de Greunsjotters Vossem en toen zeiden wij daar toen tegen elkaar: “Amai dat is hier onmiddellijk al een zespuntenmatch om het behoud en nu staan onze beide teams zelfs respectievelijk eerste en tweede. Wat voor een zotte reeks is me dit”, aldus Mergaerts die in zijn vrije uren een klein beetje kan zingen. Hij is één van de vier leden van de Baalse Boysband, een kwartet dat zich af en toe aan schlager waagt. “Onze topscorer El Attabi speelde een topmatch met vier treffers, ook de jonge Yarno Meerkens en verdediger Ben Boeckx deden het prima en scoorden beiden één keer. Boeckx was gestopt met spelen bij KV Tremelo en speelt meestal met de liefhebbers. Hij sloot vorige donderdag terug aan omdat de jeugd met examens zit en de komende weken weinig kan komen. Hij moest eigenlijk op de bank starten maar Arthur Vandevelde was gekwetst geraakt tijdens de opwarming en daarom moest hij starten en speelde 80 prima minuten”, herinnerde de technieker van beroep bij Van Hool zich. “Als we blijven winnen dan volgt binnen drie matchen thuis, uitgerekend tegen Vossem, dé match voor de tweede periodetitel. De volgende twee duels zijn niet van de poes. In de eerste periode pakten we 0 op 6 tegen KVC Haacht en Lozenhoek Keerbergen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *