logo Casalina

Jong Feniks Haacht D en E spelen spannende derby

Jong Feniks Haacht D en E spelen spannende derby
Feniks Haacht D (links) en de collega's van het E-team speelden een vurig duel

In vierde promo B stonden de jonge teams van VC Feniks Haacht D en E tegenover elkaar. Na drie spannende sets trok het net iets ervarenere D-team het laken steeds naar zich toe. Behalve in de openingsset vielen de beslissende punten steeds in de slotfase. Aan motivatie en mentale weerbaarheid geen gebrek bij deze tieners.

Het was eens iets anders, twee teams die onderling grotendeels dezelfde aanmoedigingsmelodietjes aanheffen.

In de eerste set ging het aanvankelijk gelijk op. Daarna versnelde het D-team en kwamen ze uit op 20-15. De E’s krabbelden nog terug tot 20-18, maar daarna was het pleit beslist, 25-18. In de tweede set begon het E-team er goed aan met een 1-3, hun rode kleurgenoten weerden zich kranig en kwamen terug tot 4-4 en 7-7. De jongsten liepen opnieuw uit tot 7-11 en zelfs 13-18. Een goede opslag, receptie en vooral goede communicatie waren vaak doorslaggevend om tot vele punten op rij te komen. De D’s realiseerden nog een puike comeback, toen ze zenuwen door de kelen gierden stond het 20-20. De D’s gingen er nog op en over, 25-21.

In set drie vierden de aanmoedigingsgezangen aan beide zijden hoogtij. Dat kon je ook uit de spannende tussenstanden afleiden, de D’s sleepten op ervaring set- en dus ook matchwinst binnen met 25-22.

De D-dames staan zevende met 18 éénheden uit 11 wedstrijden, de meiden van de E-ploeg staan tiende met 2 punten uit 11 ontmoetingen.

Sets: 25-18, 25-21, 25-22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *