logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal bezet plaats drie na derbyzege op SC Aarschot

KFC Rapide Wezemaal bezet plaats drie na derbyzege op SC Aarschot
Dries Merckx, tweede van links, wachtend op de bal

Aanvaller Dries Merckx (35) uit Wijgmaal scoorde ondanks drie weken zonder training twee keer voor zijn Rapide Wezemaal. Dat deed hij in de derby op verplaatsing bij SC Aarschot. De rood-witten kwamen 1-0 op achterstand, maar hadden deels door Merckx het laatste woord en wonnen nog met 1-3.

Vorig seizoen speelde Rapide kampioen en momenteel draaien ze een reeks hoger als derde mee in hun reeks.

“Het niveauverschil met derde provinciale lijkt niet zo enorm. We draaien met grotendeels dezelfde ploeg in vergelijking met vorig jaar mee bovenaan. Dat was helemaal de bedoeling niet, de handhaving in deze reeks wel. Ik verwacht niet dat we derde blijven. Op vlak van talent hebben we niet de beste ploeg, maar als groep hangen we enorm aan elkaar vast. Zo raak je ver.”

Op Aarschot stond Wezemaal een uur op achterstand. Merckx werd op minuut 58 ingebracht en scoorde vijf minuten later zijn eerste van twee penaltytreffers.

“Ik was de hele week voordien ziek geweest en mede door de eindejaarsperiode had ik daardoor ook al drie weken niet getraind. De coach vond het blijkbaar hoog tijd om me in te brengen. Die 1-3 viel uiteindelijk een verdiende eindstand te noemen. Fysiek gaat het voor mij nog. Ik heb spelers rondom me die willen werken en die extra kilometers voor mij willen afleggen”, besloot de ervaren spits die voorlopig aan negen treffers zit.

Merckx begon op zijn vijfde te voetballen bij Kampenhout, daarna volgden Racing én KV Mechelen. Bij Malinwa bleef hij tot zijn 21ste en behoorde hij twee jaar tot de A-kern, hij speelde er zowel in de Beker van België en de competitie. Onder trainer Peter Maes speelde hij er kampioen in tweede klasse. “Die titelviering was memorabel. Door aanhoudende last aan mijn patellapezen ging ik het een stapje lager zoeken en voetbalde ik met vrienden. Dat werden onder andere twee jaar Kampenhout, Dilbeek, vier seizoenen Betekom en enkele jaargangen bij KFC Herent”, wist de scherpschutter die aan zijn tweede jaar aan de Vleugtweg toe is.

Dat de sfeer er op en top zit, kan je hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *