logo Casalina

FC Merksem pakt 75 op 75 en speelt kampioen tegen tweede Ekeren-Donk

FC Merksem pakt 75 op 75 en speelt kampioen tegen tweede Ekeren-Donk
FC Merksem kampioen in vierde provinciale b anno 2021-2022, ze wonnen alles!

In de heenwedstrijd op en tegen tweede Ekeren-Donk werd het al 0-1, ook nu beslechtten de blauwen van FC Merksem het duel in hun voordeel met 3-0. Ze pakken zo terecht de titel in Antwerpse vierde provinciale b met een feilloze 75 op 75. Hierdoor zijn ze als enige team in Vlaanderen buiten onverslagen ook de enigen die alles wonnen.

In vierde provinciale bleef enkel medekampioen uit de C-Reeks SC Duffel eveneens ongeslagen.

De spanning werd snel uit de wedstrijd gehaald door Luyten die scoorde in de openingsminuut. Daarna zakte het spel wat weg en moest thuisgoalie Vandenbossche enkele keren zijn kunnen laten zien om de 1-1 van het scorebord te houden. Iets na het uur trapte Isenbaert een strafschop raak. Met nog iets minder dan een kwartier af te leggen kon linksback de finale 3-0 realiseren door een mooi afstandsschot dat mooi in doel verdween.

De cijfers schrijven boekdelen voor de blauwen en accentueren dat hun kampioenentitel verdiend is.

FC Merksem bleef in het kalenderjaar 2021 ongeklopt, tot op nader order is dat in 2022 ook nog het geval met nog drie competitiewedstrijden in de aanslag. Ze zijn één van de productiefste ploegen in Vlaanderen met 133 treffers en ze tellen de langste reeks zeges met 25 matchen op rij. Ze hielden dertien keer de nul en scoorden uiteraard in al hun ontmoetingen.

De blauwen met stamnummer 8111 ontvangen komende zondagnamiddag 17 april Tubantia Borgerhout vanaf 15 uur. Exact een week nadien volgt een uitmatch op Schoten, afsluiten doen ze op zondag 1 mei met de thuispartij tegen vijfde Ternesse B.

Daarna volgt de voorbereiding naar minstens één seizoen in derde provinciale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *