logo Casalina

Gelegenheidsspits Pieter-Jan Vanneck (VC Bertem-Leefdaal) lag mee aan de basis van winst tegen FC Melsbroek

Gelegenheidsspits Pieter-Jan Vanneck (VC Bertem-Leefdaal) lag mee aan de basis van winst tegen FC Melsbroek
Pieter-Jan Vanneck in een andere rol tegen Melsbroek

Gelegenheidsaanvaller Pieter-Jan Vanneck bracht bij eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal een uurtje druk teweeg tegen FC Melsbroek. Na een uurtje mocht hij terug naar zijn positie op de rechtsback, mede door zijn inzet was de uitverdediging een beetje murw gespeeld. Met nog iets minder dan een kwartier te gaan, werd de 1-0 gerealiseerd en verrichtten de hemelsblauwen onderaan een goede zaak.

Op donderdagavondtraining had trainer Cassimon al enkele hints laten vallen.

“Ik wist daardoor dat de kans erin zat, maar nog niets was zeker. Op de wedstrijddag zelf werd het duidelijk dat ik rechts vooraan zou worden uitgespeeld. Ik was niet verrast en zelf mentaal goed voorbereid, ik was er klaar voor. We speelden een 4-3-3 en ik stond rechts vooraan”, wist Vanneck te vertellen. “We begonnen goed aan de wedstrijd en konden hoog druk zetten. We hebben daarna het duel goed ingedeeld en ze kwamen er niet uit. Ze kregen doorheen de wedstrijd ook amper mogelijkheden, ons plannetje lukte. Na een uur nam ik opnieuw mijn verdedigende rol waar rechts achteraan. Een frisse kracht verving me vooraan, het was uitgerekend die invaller die de beslissende assist leverde. Dries Meeus kon de voorzet op Van Malcot geven, die de 1-0 bracht. We hebben Melsbroek verdedigend uitgeput. Op het einde van de wedstrijd waren we fysiek nog relatief goed, zo plukken we de vruchten van de fysieke arbeid van de voorbije weken op training. We doen onderaan een goede zaak, maar het is nog niet afgelopen.”

De blauwen gaan zaterdagavond vanaf 20 uur op bezoek bij HO Bierbeek. Vooralsnog is Bertem-Leefdaal dit seizoen ongeslagen op zaterdagavondmatchen, dat belooft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *