logo Casalina

Vrouwen KHC Leuven terug naar topklasse, titelstrijd tegen Orée volgt!

Vrouwen KHC Leuven terug naar topklasse, titelstrijd tegen Orée volgt!
De hockeyvrouwen van KHC Leuven, met Lieselotte centraal, stijgen terug naar eerste klasse

Het werd het voorbije seizoen al snel duidelijk dat de vrouwen van KHC Leuven steile titelambities hadden. In de reguliere competitie verloren ze amper één keer en in de play-offs voor promotie naar topdivisie maakten ze evenmin fouten. Ze wonnen op Wellington met 2-3 en thuis was een 1-1 voldoende om van promotie te kunnen spreken. 

In het verleden speelden de Leuvense vrouwen in topdivisie wel een rol in het kampioenschap. Vooral in de jaren negentig blonken ze uit, ze pakten de Belgische titel in 1993, 1996, 1997, 1998 en 1999. Enkele jaren geleden speelden ze nog de halve finales, maar werden ze uitgeschakeld door Antwerp.

Door corona kende Leuven een dipje, een inzet van eigen jeugd werd daardoor het credo.

Door de covid 19-pandemie konden ze niet meer inzetten op hun Canadase sterkhouders. Een verjongingskuur moest de oplossing bieden. Hierdoor zakten ze naar nationale één, ofte tweede divisie. Dit wilden de Leuvense snel recht zetten. Ze verrichtten een minimum aan transfers, daar konden ze in het seizoenseinde niet op rekenen. Enkel de honkvaste Argentijnse middenvelder Catalina Fortes.

Catalina Fortes bleef de Leuvensen trouw
Catalina Fortes bleef de Leuvensen trouw

Voorzitter Roel Soetens is blij met opnieuw een mannen- én vrouwenteam in eerste afdeling.

“Eindelijk terug naar topdivisie, de ION Hockey League! Dat is uiteraard enorm leuk nieuws. We kregen het voorbije seizoen de kans om veel onze eigen meisjes en jeugd aan het werk te zien. We zijn sterk aan het seizoen begonnen en namen vanaf het begin de leiding om die daarna niet meer af te geven. Op het einde kregen we het iets moeilijker, maar toch bleven we het resultaatsgewijs goed doen. We horen niet thuis in nationale één maar in eredivisie, dat is bij deze bewezen. We kunnen volgend seizoen weer genieten van tophockey”, aldus een tevreden voorzitter Soetens.

Voormalig Red Panther en kapitein van dit jonge geweld, Lieselotte Van Lindt was als prille dertiger de meest ervarene in het team.

“Deze titel was niet zo vanzelfsprekend als iedereen dacht. Het was net genoeg. De terugmatch eindigde op 1-1, we verdienden op zich niet om die te winnen, Wellington speelde beter. Onze jonge ploeg droeg flink wat stress met zich mee. We richtten ons op verdedigen, maar veel kwam er niet uit. We speelden met een enorm jong team, we waren net met genoeg. De buitenlandsen, op Catalina na, waren we vanaf december kwijt. Gelukkig liep ons avontuur goed af. Ik heb genoten van dit jaar met onze ploeg, we waren amper met drie à vier die ouder waren dan twintig. De stress is nu voorbij, de promotie is binnen. We kijken uit naar die dubbele titelmatch tegen Orée.”

En komen zal die dubbel op zondag 24 april ontvangen de meiden van KHC Leuven Orée in de heenmatch om de titel. De week nadien volgt op Brusselse ondergrond de terugmatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *