logo Casalina

Chiefs Inline Hockey jeugd kijkt uit naar versterking en organiseert deze woensdag een open training

Chiefs Inline Hockey jeugd kijkt uit naar versterking en organiseert deze woensdag een open training
De Chiefs Inline Hockey Club Leuven op training

Tijl Scheepmans (9) uit Tienen is de jongste in de jeugdploeg van de Chiefs inline hockey club in Leuven. Hij start aan zijn derde seizoen en speelt ondertussen vlotjes mee met de U14. Toch kijkt hij samen met Alex uit naar medespelers om het in de U12 nog leuker te maken. Als hij over zijn sport vertelt, weet bijna niemand waarover het gaat. Hockey en skeeleren kent ondertussen iedereen wel, inline hockey echter niet.

Inline hockey is vergelijkbaar met ijshockey, maar dan op skeelers in plaats van de schaatsen. De Leuvense Chiefs inline club speelt mee in de competitie in verschillende categorie├źn en traint wekelijks in sporthal Rijschoolstraat in Leuven.

Om de toekomst van declub te verzekeren zetten ze dit jaar extra in op het aantrekken van nieuwe jeugdspelers.

“We doen in september mee met de maand van sportclub en de campagne van Leuven beweegt. Komende woensdag is iedereen vanaf zes jaar welkom om mee te doen in een open training. Deze training start om 16.30 uur. De enige voorwaarde is dat je al een beetje zou kunnen skeeleren. Elke training staat in principe open en een paar keer meedoen voor je je inschrijft is geen probleem. Inline hockey is ook een betaalbaar alternatief op ijshockey en minstens even boeiend om naar te kijken”, klonk het bij de Leuvense vereniging.

Chiefs Inline Hockey Club oefent buiten
Chiefs Inline Hockey Club oefent buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *