logo Casalina

FC Averbode-Testelt-Okselaar en SC Aarschot hebben een beladen derby op de agenda staan

FC Averbode-Testelt-Okselaar en SC Aarschot hebben een beladen derby op de agenda staan
Ustin Prado Hernandez (links) en Gilles Scoupreman tegenover elkaar

FC Averbode-Testelt-Okselaar en SC Aarschot spelen steeds beladen duels tegen elkaar, dat zal komende zondagnamiddag niet anders zijn. Vorige jaargang vielen er flink wat kaarten te noteren. Bij het thuisteam speelt controlerende middenvelder Ustin Prado Hernandez vaak een glansrol. Bij de bezoekers is zijn neef en aanvallende middenvelder Gilles Scoupreman actief, die is nog out met een enkelbreuk. Bij de bezoekers is verdediger Stefaan Geerkens afkomstig uit Scherpenheuvel.

Prado Hernandez kan gericht passen uitdelen en heeft een flink afstandsschot in de benen. Ustin en zijn neef Gilles begonnen bij VK Linden te voetballen. Daarna ontwikkelden ze zich bij OHL en KVK Tienen. Prado Hernandez kwam iets minder dan 2 jaar geleden over van Jodoigne, ook Scoupreman verliet Jodoigne toen. Hij begon bij Aarschot B, sinds 2023 speelt hij op een andere positie vooraan en scoort hij meer doelpunten.

“Het is bijzonder jammer dat mijn neef en goede vriend Gilles out is voor dit duel. De familie keek uit naar deze match. Ik kan me geen duel zonder rode kaarten herinneren tegen Aarschot. We bekijken het absoluut als een derby tegen een team uit een heuse stad. Het zal niet makkelijk worden. Ze staan achteraan, maar spelen op zich prima voetbal, maar werden hiervoor tot nu toe te weinig beloond. We moeten oppassen voor het gegeven dat ze gedreven aan de aftrap zullen komen, we gaan ze zeker niet onderschatten”, aldus Prado Hernandez. “Wat er ook van is, de boodschap is duidelijk met het zicht op de eerste periodetitel, die we vorig seizoen wel in de wacht sleepten. Dat is winnen, niet meer of niet minder.”

Geerkens speelt tegen dé ploeg uit zijn gemeente.

“Het klopt dat er in onze onderlinge duels weinig liefde verloren is gegaan. Om één of andere reden vliegen er flink wat kaarten in het rond. Onderling kennen vele spelers elkaar. We kregen twee keer rood in twee matchen, in de laatste match speelde de ref geen goede rol. Het zal alleszins een duel op het scherpst van de snee worden, dat is steeds zo tegen Averbode. Wij willen alleszins winnen en uit deze slechte periode raken. We missen vooraan Scoupreman, maar die zal ongetwijfeld komen kijken en supporteren voor ons en zijn neef.”

Deze keer moet Scoupreman geblesseerd afhaken voor het duel
Deze keer moet Scoupreman geblesseerd afhaken voor het duel

Vorig seizoen bekampten de neven elkaar twee keer, het toenmalige FC Averbode-Okselaar haalde het twee keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *