Eindeseizoenswedstrijd tussen meiden VK Holsbeek en Boutersem United levert tien doelpunten op

VK Holsbeek (links) kon geen aanspraak maken op winst tegen Boutersem United

De dames van VK Holsbeek toonden in de openingsfase de meeste aanvalslust, na de 0-1 van de bezoeksters kantelde de partij. Net voor de rust werd het 0-2, daarna liepen de groen-witten uit tot maar liefst 0-5. Het thuisteam krabbelde nog terug tot 2-5, even leek er nog iets in te zitten maar Boutersem prikte onmiddelijk terug met de 2-6. Het werd uiteindelijk nog 3-7. Zo eindigt Boutersem op plaats 4 en Holsbeek voorlopig op plaats 5, Olympia Wijgmaal kan hen nog inhalen mits thuiswinst zondag tegen Mazenzele-Opwijk B.

In de heenronde zegevierde Boutersem met 7-2, op Holsbeek kwamen ze net met zijn elven aan de aftrap. Het thuisteam begon het vurigste, Eurlings zette na 5 minuten voor naar Jacobs. Ze stond centraal voor doel en mistrapte zich waardoor de bal links naast hobbelde. Namens Boutersem dreigde in eerste instantie Huybrechts, haar teamgenote Michaux zocht steeds een vrije ploegmaat op. Van Peer bracht aan overzijde vaak de snelle actie.

Van Peer aan de bal bracht voor snelheid bij Holsbeek

Iets na het kwartier stormde Jacobs alleen naar doel door, doelvrouw Mertens was er op tijd bij. Eurlings speelde Geusens vrij ze wilde in de linkerhoek de opener scoren, maar Mertens werkte met haar been weg in corner. De Holsbeekse druk was stevig, maar het waren de Hagelandsen die de score openden. Huybrechts scoorde de 0-1 vanaf ongeveer 25 meter, die viel net onder de lat.

Mertens stopt het schot van Holsbeekse Geusens met de voet

Voor rust trapten de Holsbeeksen enkele keren in de Boutersemse buitenspelval. Aan de overzijde was het andermaal Huybrechts, deze keer vanaf ongeveer 30 meter de 0-2 realiseerde, dat was meteen ook de ruststand.

Huybrechts (centraal) scoorde de eerste twee doelpunten

Na de rust van hetzelfde laken een broek voor Boutersem United.

Op 5 minuten tijd scoorde Van Velthoven de 0-3 en 0-4. De eerste keer omspeelde ze goalie Luyten, de 0-4 parkeerde ze in de linkerhoek. Iets na het uur ging uitgerekend Van Velthoven door op de linkerflank. Ze legde de bal centraal in het strafschopgebied, waar Schols binnentikte. Het thuisteam poogde met enkele wissels de bakens te verzetten en dat lukte aanvankelijk ook. Eurlings schoot vanaf rechts de bal in doel en even later deed de jonge Ronsmans haar dat overhoeks na. De spanning leek terug in de partij te sijpelen, 2-5 en terug wat animo. Lycke haalde er die terug uit na een uitval, 2-6. Het werd alsnog 3-7.

Doelpunten: 25′ en 43′ Huybrechts (0-1 en 0-2), 50′ en 54′ Van Velthoven (0-3 en 0-4), 64′ Schols (0-5), 64′ Eurlings (1-5), 69′ Ronsmans (2-5), 77′ Lycke (2-6), 77′ Van De Goor (3-6), 81′ Van Velthoven (3-7).