logo Casalina

Meiden Kreg Rotselaar spelen voor de tweede keer op vijf jaar kampioen en stijgen voor het eerst naar eerste provinciale

Meiden Kreg Rotselaar spelen voor de tweede keer op vijf jaar kampioen en stijgen voor het eerst naar eerste provinciale
Feniks Haacht B (links) zag Kreg Rotselaar kampioen spelen

De zwart-roden van Kreg Rotselaar deden wat ze moesten doen om de titel in promo 2 b de hunne te maken, namelijk gaan winnen op het jonge Feniks Haacht B.
In de openingsset kwamen de thuisspelende roodhemden er niet aan te pas, in de twee daaropvolgende sets konden de bezoekers net op het goede moment de versnelling induwen.

In de slotset volgden er aan beide zijden enkele aces, voor de bezoekers van de hand van Geens, Vleugels en Torfs. Bij de Haachtsen mikte setter Laura een ace raak. Het was even spannend rond 10-14, daarna volgde een versnelling tot 11-20 en was het duel zo goed als gespeeld. Een ace van Torfs bracht de 0-3 op het scorebord en de titelviering tot leven.

Het gewonnen matchpunt bij Kreg
Het gewonnen matchpunt bij Kreg

Sets: 9-25, 15-25, 13-25

Velen bij Kreg spelen al vijftien jaar samen.

“De kiem voor deze titel werd gezaaid op bezoek bij toenmalige tweede VC Molenstede. Ze stonden even gelijk met ons in het klassement. Ons duel ginds was de match van het kampioenschap. We wonnen het duel in de heenronde met 3-0, dat verschafte ons een mentaal voordeel. Alle lof voor die match en voorbereiding gaan naar onze trainer Philippe”, wisten kapitein en passeur Jana Geens (26) en libero Evelien Levrouw (25). “Zijn voorbereiding was perfect en hij wist goed hoe we ons aan hun spel moesten aanpassen, we wonnen er met 1-3. Daarna werd de kloof groter. Een voordeel van ons team is dat je bij wijze van spreken ieder punt tegen ons drie keer moet maken. We staan verdedigend sterk en brengen daarenboven flink wat sfeer. Het merendeel van onze ploeg speelt al sinds kleinsaf aan samen, dat is ondertussen zo’n vijftien jaar. Vijf jaar geleden werden we al kampioen in promo drie en nu in promo twee. We zijn de eerste vrouwelijke ploeg van Kreg die eerste provinciale haalt, ongelooflijk!’, geniet het duo nog na.

Een uitgelaten Kreg Rotselaar vierde zijn tweede titel op vijf jaar tijd
Een uitgelaten Kreg Rotselaar vierde zijn tweede titel op vijf jaar tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *