logo Casalina

Eéndracht Eizer zit momenteel in de hoek waar de blessures vallen

Eéndracht Eizer zit momenteel in de hoek waar de blessures vallen
VK Eendracht Eizer 2021-2022 moet mits minder blessuregolven in de linkerkolom meedoen

Na vier matchen beleeft VK Eéndracht Eizer geen droomstart, ze kampen met enorm veel geblesseerden en konden nog geen punt pakken. In hun vorige wedstrijd, een verliespartij op HO Bierbeek B, viel kapitein en verdediger Lander Maigret uit, één van de zovele geblesseerden. Gezien ze iedere week noodgedwongen een andere ploeg moeten opstellen, is het ook moeilijk om automatismen te brengen en daaruit punten te puren. 

“Op zich was Bierbeek B ook beter in de duels en technischer, maar het uitvallen van Maigret is de zoveelste blessure die ons treft. Zijn vervanger Grégory Perneel moest zo goed als onopgewarmd aan de match beginnen, dat hield ook risico’s in”, opent délégué Ludo. “Er hebben nog maar drie van onze zeven transfers kunnen meespelen in een officiële match. We hebben al flink wat punten verloren, maar op zich kan top vijf nog steeds. We kunnen nu even rusten tot het thuisduel tegen Rotselaar B (zo 10/10). Vanaf dan moet er een negen op twaalf gehaald worden. Hopelijk zijn er tegen dan twee à drie uit blessure zoals Antoine Marion en Raf Renard, beiden met een scheur in de hamstrings. Simon Verheyden is nog enkele weken out met een knieblessure en onze coach en spits Stijn Artois zou ik stilaan moeten hervatten na een armbreuk waaraan hij werd geopereerd. Dat scheelt een slok op de borrel vooraan. Ook Oulanti is er niet bij en tegen Bierbeek B was het de eerste match waarin Ilan Gewillig, die van Tervuren komt, kon meespelen. Het is al wat geweest, het is niet evident voor ons om het steeds met dezelfde kern voor een match te kunnen rooien. Iedere week moeten we wel veranderen”, vertelt de trouwe délégué.

Bij T1 Stijn Artois viel hetzelfde te horen.

“Voor ons verloopt de competitiestart dramatisch. Al meer dan tien verschillende basisspelers hebben allerlei blessures opgelopen, inclusief mezelf met een complexe armbreuk. We moeten ons altijd aanpassen en bekomen geen automatismen. Bierbeek B was voetballend een stuk sterker. Ze hebben oververdiend gewonnen. Wij hadden zeer veel problemen met de druk die zij op ons zetten als we de bal hadden. Zelf gaven we veel te veel ruimte weg, waardoor we steeds in de problemen kwamen. Een pluim voor Bierbeek hun snelle spel. Wij hopen zo snel als het kan onze spelers te recupereren en snel de eerste overwinning binnen te halen”, reageerde Artois strijdvaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *