logo Casalina

Wim Ruelens smijt zich op de koers en laat zijn juwelenzaak definitief over

Wim Ruelens smijt zich op de koers en laat zijn juwelenzaak definitief over
De juwelierszaak van Wim Ruelens is nog enkele weken de zijne

Wim Ruelens, de man die de Rodaniatune weer op de voorgrond bracht, stopt ermee als juwelier in Boutersem. Hij stopt met zijn zaak om gezondheidsredenen, uiterlijk op vrijdag 22 oktober draait hij zijn laatste werkdag. De wielerwedstrijden verliepen voorbije zomer “vollen bak” ook mede door zijn service aan volgwagens en reportageteam in de vorm van Sport Omroep.

Ruelens, die afkomstig is uit Butsel, kocht twintig jaar geleden zijn huidige pand aan de Leuvensesteenweg en opende er in 2004 zijn ondertussen overbekende winkel. De woning en juwelierszaak onderging enkele verbouwingen.

“Ik stop met de zaak die ik overlaat aan Thijs Van Goidsenhoven. Mijn rechterbeen en -voet berokkenen me te veel last. Ik dacht dat een operatie soelaas ging bieden, maar ik kwam van een kale reis terug. Na mijn vorige operatie zat ik zelfs een tijdje in een rolstoel. Ik ben ondertussen zeven jaar geleden ook eens overvallen en maakte me nachtenlang zorgen over onveilige situaties rond mijn zaak. Door te stoppen kan ik mijn volledige aandacht richten op de koers en alles daarrond.”

Thijs Van Goidsenhoven (l) en Wim Ruelens
Overnemer Thijs Van Goidsenhoven (l) en Wim Ruelens

De juwelier en goede chauffeur in koers kwam als elfjarige in de koers piepen en bleef zijn eerste liefde steeds trouw.

“Ik reed vanaf het mocht in de auto voor de familie Aebi, toen eigenaar van de uurwerkfabrieken. Ik was afgestudeerd fotolasser en deed proeven voor de scheepsbouw. Ik ben nadien nog actief geweest bij een bewakingsfirma. Naargelang de tijd verstreek werd de liefde voor de koers groter en op die manier ben ik op mijn zitje als juwelier terecht gekomen. Ik kwam immers bij alle juweliers op bezoek door de wielerwedstrijden, niet zelden vonden start en/of aankomst aan hun zaak plaats. De volgende logische stap leek om er zelf mee te starten. Terwijl ik nog bij de bewakingsfirma werkte volgde ik daartoe een opleiding en de rest is geschiedenis”, wist Wim.

Na drie jaar Rodaniastilte op de koers kwam Ruelens weer opdagen met zijn typerende tune, de nieuwelingenkoers in 2020 in Tielt-Winge was één van de eerste koersen waar het opnieuw te horen viel.

“Jan Ausloos heeft gelukkig de licentie terug kunnen kopen van die investeerders, hij deed dit samen met Patrick Gelder en een Zwitser. Ik stelde voor om opnieuw de wielerwedstrijden met de tune te rijden. Meer dan een jaar geleden was dat ondertussen, ik blijf hier nu wel meer dan even in de weer. Voorheen kregen alle juweliers een geluidswagen, maar ondertussen ben ik in de wielerwereld wel gekend. Zo reden we dit jaar al met de tune mee in de Benelux Tour, de Baloise Belgium Tour, de Primus Classic, de Ronde van Vlaams-Brabant, Dwars door het Hageland en ook alle reeksen van het Vermarc Cycling Project gaande van de profkoers rondom Wezemaal, de Ronde van Vlaams-Brabant, de tweedaagse voor vrouwelijke jeugd, noem maar op… Ook op loopwedstrijden, zoals de Cross Cup in Rotselaar, willen we een trouwe partner zijn en worden.”

Wim Ruelens in de vertrouwde Rodaniawagen in de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge
Wim Ruelens in de vertrouwde Rodaniawagen in de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge

Tot en met 22 oktober is hij nog actief in zijn mooie shop op de Leuvensesteenweg 278 in Boutersem, tot dan kunnen er enkele koopjes worden verricht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *