logo Casalina

Jeugdcyclocrossen op de Balenberg zullen bijna 250 deelnemers lokken

Jeugdcyclocrossen op de Balenberg zullen bijna 250 deelnemers lokken
Het zal er zeker modderig bijliggen na de regen van voorbije nacht

Nadat de jeugdveldritten voor aspiranten op de Balenberg vorig jaar meetelden als provinciaal kampioenschap, gaat het in deze editie om een normale veldrit van Cycling Vlaanderen. In de voormiddag komen de miniemen aan de beurt, tussendoor de promoreeks en in de loop van de namiddag finaal de aspiranten. In totaal worden 240 deelnemers verwacht in hopelijk droog weer.

“Het was goed dat het voorbije nacht goed doorregende om de omloop nog een tikkeltje zwaarder te maken. Zo lang het vandaag maar droog blijft,”, wist organisator Eddy Hendrickx van de AA Drink – Young Lions. “De omloop is tegenover vorig seizoen zo goed als dezelfde, enkel bergop werd een extra lus toegevoegd.

Tijdens de voormiddag worden de miniemen op de crossomloop losgelaten. De acht- en negenjarigen starten om 10.30 uur, exact een half uur later is het de beurt aan de tienjarigen. Om 11.30 uur sluiten de elfjarige miniemen de reeks af. Tussendoor om 12.15 uur zal er in een promoreeks gereden worden, dat is een wedstrijd voor renners zonder vergunning tussen 8 en 24 jaar.

In de namiddag gaat het enkel crescendo met de 12-jarige aspiranten die starten om 14 uur, de dertienjarigen precies een uurtje later en de veertienjarigen horen dan als laatsten het startschot om 16 uur. In de drie reeksen waren vrijdagavond in totaal 134 deelnemers en deelneemsters ingeschreven. Publiek is toegelaten op de omloop langs het Balenbergstraatje.

Een similair corona-uitzicht onder de fans valt minder te verwachten.
Een similair beeld onder de fans zal weeral verschillen met dat van 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *