logo Casalina

Dylan Malicheff: van jeugdcoach tot T2 van de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport

Dylan Malicheff: van jeugdcoach tot T2 van de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport
Dylan Malicheff in de weer op het trainingsveld Beeld Helmond Sport

Sven Swinnen (47) en Dylan Malicheff (29) nemen sindskort de sportieve honneurs waar bij het Nederlandse Helmond Sport. De rood-zwarten staan momenteel achteraan in de eerste divisie of de tweede nationale klasse bij de noorderburen. Op competitievlak speelde T2 Malicheff uit Kortenberg voor de rood-zwarten van KRC Boortmeerbeek, als jeugdtrainer begon hij bij Veltem. Zijn start als T2 voorbije vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie werd uitgesteld als gevolg van de storm Eunice die loeiend over het Nederlandse grondgebied vloog.

Bij KV Mechelen was Swinnen negen seizoenen assistent-trainer van het eerste elftal, een jaartje hoofd van de jeugdopleidingen en drie wedstrijden interim-coach van het eerste elftal. T2 Malicheff is veel jonger maar heeft ook al een stevig sportief verleden.

Bij HO Veltem kreeg hij zowel kansen als speler en als trainer.

“Ik speelde in Veltem bij de jeugd en bij de B-ploeg in vierde provinciale. Daarna speelde ik nog bij KRC Boortmeerbeek, het huidige BHS United. Door een zware blessure moest ik stoppen met spelen. Daarna trainde ik zo goed als alle jeugdteams bij Veltem. Bij HO Bierbeek begon ik bij de U14 en stap voor stap kwam ik uiteindelijk bij de B-ploeg aan, waar ik een leuke tijd beleefde.”

Daarna kwam KV Mechelen op zijn pad, waar hij de U14 coachte, hij was assistent-trainer van de U18 en de U21.

“Dat laatste duurde exact drie maanden vooraleer ik aan de slag moest bij Helmond Sport. Ik kende Swinnen uiteraard van bij KV Mechelen, maar hij was ook mijn docent toen ik voor mijn Uefa A diploma ging. Sinds voorbije dinsdag zijn we hier met de trainingen begonnen. Dit team staat twintigste en laatste in Nederlandse tweede klasse en ik moet zeggen, dit team staat niet op zijn plaats en moet veel hoger in het klassement meedraaien. We gaan de komende weken beginnende bij de individuele kwaliteiten eraan werken om er een goed collectief van te maken. We moeten en zullen enkele plaatsen stijgen in het klassement en ik wil daartoe mijn steentje bijdragen in deze laatste periode van het kampioenschap. Ik ben als T2 verantwoordelijk voor de stilstaande fases, de analyses van de tegenstanders, het opzetten van de training en ervoor zorgen dat de jeugd van de U16 en U18 stappen zet in die mate dat ze de overgang naar het eerste team kunnen maken”, vertelde Malicheff.

Zijn eerste wedstrijd vrijdagavond, thuis tegen middenmotor en elfde VVV Venlo, werd uitgesteld door de storm Eunice. Zelf raakte hij vrijdag met moeite thuis nadat het treinverkeer stil kwam te liggen. Thuis krijgt hij carte blanche van zijn vrouw Shelsey en zijn gezin.

“We wonen in Kortenberg in een kangoeroewoning met mijn schoonouders, ze schieten te hulp wanneer nodig. Mijn vrouw staat helemaal achter mijn avontuur en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik deel mijn tijd in tussen thuis en op hotel in Helmond”, geeft Malicheff, die afkomstig is uit Veltem-Beisem, weer.

Tegen 2024 komt er een nieuw stadion bij Helmond Sport en tegen dan moet het sportieve plaatje kloppen bij deze partnerclub van KV Mechelen. Ze hebben nog dertien wedstrijden om het tij dit seizoen te doen keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *