logo Casalina

Leuvense sportclubs en -organisaties stappen mee in het UiTPAS-verhaal

Leuvense sportclubs en -organisaties stappen mee in het UiTPAS-verhaal
De uitpas voor sportclubs is voor jong en oud

Vanaf volgende week kan je met UiTPAS terecht in het Sportoase zwembad van Wilsele-Putkapel. De drie Leuvense zwembaden, Sportoase Philipssite & Wilsele-Putkapel en het stedelijk zwembad in Kessel-Lo, zijn nu partner van het UiTPAS-programma. Ook verschillende andere Leuvense sportclubs sloten onlangs aan. Met UiTPAS kan je punten sparen en omruilen tegen leuke voordelen. Personen met recht op verhoogde tegemoetkoming of die leven in budgetbeheer of schuldbemiddeling krijgen met een UiTPAS aan kansentarief altijd 80% korting op het toegangsgeld of lidgeld.

UiTPAS bestaat sinds 2018 en werkt vanaf 2020 samen met Leuvense sportclubs en -organisaties. Al meer dan dertig clubs hebben hun deuren opengezet, ook voor personen die het financieel moeilijk hebben. In 2021 sloten eveneens tennisclub Koninklijke Stade Leuven, squashclub De Vaart, Football Girls, skateclub VZWEETJE en dansschool Danserie aan. Je kan met UiTPAS aan verminderd tarief bovendien deelnemen aan sport- en jeugdkampjes. De volledige lijst van UiTPAS-partners (inclusief jeugd- en cultuurorganisaties) vind je op de website.

Sporten met UiTPAS

“Het is indrukwekkend hoe de Leuvense sportclubs zich belangeloos engageren voor UiTPAS. De basis van UiTPAS is een solidaire kostendeling. Dit betekent dat de organisaties ook een deel van de kosten dragen wanneer iemand deelneemt met recht op een kansentarief”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Sportcentra, zoals een zwembad, zijn overigens erg laagdrempelig. Ideaal als je gewoon op je eentje wilt sporten en ontspannen.” In 2021 werden in totaal 943 kortingen gegeven bij sportclubs aan pashouders met een kansentarief. Het UiTPAS-omruilvoordeel ‘een gratis zwembeurt’ tegen UiTPAS-spaarpunten is 437 keer opgenomen.

Nog meer vrije tijd met UiTPAS

“De Leuvense culturele spelers zijn vanaf het begin vaste partners van UiTPAS. Je kan bij alle grote huizen zoals M Leuven, Cinema ZED, STUK, 30CC, Het Depot, de Bib Leuven of SLAC Academie & Conservatorium, terecht met je UiTPAS. UiTPAS telt in totaal meer dan honderd partners en dat worden er in 2022 vast en zeker nog meer”, vult schepen van cultuur Denise Vandevoort aan. “Een UiTPAS kan je op vele plekken in Leuven kopen voor slechts vijf euro en je krijgt meteen een pak welkomstvoordelen. De UiTPAS aan kansentarief is gratis en kan je tegenwoordig ook online aanvragen voor het hele gezin.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *