logo Casalina

De Veldkanteva’s boeken hun eerste zege van het seizoen en willen meer

De Veldkanteva’s boeken hun eerste zege van het seizoen en willen meer
De Veldkanteva's anno 2022-2023

De Grimbergse Veldkanteva’s boekten op de voorbije elfde speeldag in tweede provinciale hun eerste seizoenszege. Thuis boekten ze een deugddoende 3-1 tegen Sporting Heide-Linter. Week na week gaat het beter met de geel-roden en in de tweede seizoenshelft verwachten ze absoluut een kentering.

Voorzitter Jean De Breucker slaakte na afloop een zucht van opluchting

“We speelden een heel goede match. Het had na de eerste helft al 3-0 of 4-0 kunnen zijn, we misten veel open kansen. We waren fysiek beter en beheersten zo goed als het hele duel. We kwamen 0-1 achter op een zeldzame tegenaanval iets na de rust. We reageerden snel en op hoekschop maakte kapitein Sharon Verrou gelijk. Met nog een klein kwartier te gaan rondde Delphine Mergaerts een aanval via de linkerflank af. Op het einde realiseerde invalster Lou Van Campenhout nog de 3-1. Het was verdiend”, klonk het fier bij de voorzitter.

Momenteel staan de Veldkanteva’s in de onderste regionen, dat hoeft niet lang te duren

“Enkele spelers stopten, twee vertrokken naar KSC Mechelen. Om hen te vervangen werd er uit de kern van de U16 gepuurd. Voorts viel onze doelvrouw Vanessa Peersmans uit voor lange tijd. Ze liep een spierscheur met een lengte van twintig centimeter op en herviel daarna nog eens. Hopelijk kan ze in 2023 terug aanpikken, ze is één van de steunpilaren van het team. Als gevolg van deze gebeurtenissen was het volop aanpassen geblazen, maar het begint stilaan te draaien. Na Nieuwjaar verwacht ik dat ze beter voor de dag komen. De vooruitzichten zijn goed!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *