logo Casalina

Klim-Op Begijnendijk scoort zes op zes met nieuwe trainer en oude bekende Kurt Van Roosbroeck

Klim-Op Begijnendijk scoort zes op zes met nieuwe trainer en oude bekende Kurt Van Roosbroeck
Vlnr T2 Kristof Goris, T1 Kurt Van Roosbroeck en keepertrainer David Baus

Vierdeprovincialer Klim-Op Begijnendijk begon met grote ambities aan het seizoen. Het draaide anders uit, de geel-blauwen kwamen in de grijze middenmoot terecht en onlangs zag speler-trainer Nico Mans het niet meer zitten na de tegenvallende resultaten. Hij kreeg de ploeg niet meer op sleeptouw en gaf de fakkel door aan Kurt Van Roosbroeck (56). Hij is de broer van ondervoorzitter van Klim-Op, Benny Van Roosbroeck en secretaris Robby Van Roosbroeck, én de zoon van pater familias en voorzitter Lucien Van Roosbroeck.

Nieuwbakken trainer Kurt is een jeugdproduct van Klim-Op, op zijn twaalfde ging hij naar topklasser SK Lierse. Johan Boskamp eindigde er toen net zijn spelerscarrière op het moment dat Kurt er landde. Hij haalde Van Roosbroeck als verdediger naar het eerste team op 16-jarige leeftijd. Daar speelde hij tien jaar, door een zware heupblessure kon hij niet meer in topklasse actief blijven en zo miste hij ook de memorabele kampioenentitel bij Lierke Plezierke onder trainer Eric Gerets. Daarna trainde hij onder meer de jeugd van KSK Heist en de teams van KFC Houtvenne, Korbeek Sport en Zoerle. Bij Klim-Op was hij een een kleine vijf jaar terug al eens trainer, daarna ging hij naar reeksgenoot SK Deurne.

Gezien de familiale banden kennen het Klim-Opbestuur en de nieuwe T1 elkaar goed

“We kennen onze Kurt en weten wat zijn visie en werkwijze is. We hadden behoefte aan een strenge hand in de groep, iemand die erboven stond. ”, wist ondervoorzitter Benny. Iets meer dan een jaar geleden stopte zijn avontuur bij Deurne, daarna had hij er even geen zin meer in. “Ik kreeg de vraag om trainer te worden van Klim-Op, ze wilden een andere piste bewandelen. Ik kende er nog verschillende spelers zoals keeper en kapitein Jens Van Looy en die zagen het blijkbaar wel zitten. Op training pikken ze alles snel op en wijzen de neuzen in dezelfde richting”, aldus de nieuwe T1, die in Begijnendijk woont. Hij ging met het team al met 1-4 winnen op Plenke Werchter en thuis tegen Tielt-Winge B werd het 5-1.

Komende speeldag komt de topper op tweede Olympia Wijgmaal B eraan

“We staan momenteel zesde na een mindere start. We hebben elf punten achterstand op leider KFC Werchter, maar we hebben ook twee wedstrijden minder gespeeld. Binnen drie weken weten we meer omtrent onze ambities. We spelen een pittig drieluik, te beginnen op zondagnamiddag op Wijgmaal b, daarna ontvangen we derde RWL Sport b en dan volgt de uitwedstrijd op het sterke Sparta Schaffen. Ofwel spelen we voor plaats vijf of zes, ofwel zit er bij goede resultaten misschien meer in”, klonk het bij het Klim-Opbestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *