logo Casalina

De mayonaise pakte niet bij KHO Bierbeek voor kampioenenmaker Tino Crabbé

De mayonaise pakte niet bij KHO Bierbeek voor kampioenenmaker Tino Crabbé
Een beeld van de twee titelpretendenten van vorig jaar, Bierbeek (in geel) dat niet aanwezig tekent en Fenixx dat bevestig

Trainer Tino Crabbé uit Scherpenheuvel-Zichem werd voor het eerst op 15 jaar trainerscarrière ontslagen. Dat gebeurde na een mindere reeks bij ambitieuze eersteprovincialer HO Bierbeek. Het voorbije weekend werd met 3-0 verloren op Elewijt en werd de kampioenenmaker uit het Hageland bedankt voor zijn diensten, hij moet er nog wat van bekomen. Opmerkelijk was dat hij door ziekte zelf niet op de bank zat.

“Ik was de week voordien ziek geworden en had geen training kunnen geven, ik heb het duel op Elewijt ook niet gecoached”, opende Crabbé. “De resultaten waren niet wat ik gehoopt had. “Ik begon ermee begin juli en had geen impact op de samenstelling van de kern. Een goede maand later merk je dan dat Somers, Zaïdi en Hendrickx nog even geblesseerd zijn en dat aanvallers Benamar en Salvi nog niet fit zijn. Dat was niet ideaal, maar we hebben toch een paar jongeren kunnen integreren waarvan Vandrepol het voorbeeld is en nu een onbetwiste basisspeler is. Daarna volgde wisselvalligheid in resultaten en spelbeeld maar het integreren van nieuwe spelprincipes neemt tijd in beslag. Ik smijt nooit zelf de handdoek en laat mijn spelers niet in de steek. Het is wel fijn dat ik veel positieve reacties krijg vanuit de spelersgroep wat aangeeft dat er nog een kentering in zat qua resultaten. Er zijn ook veel bemoedigende reacties gekomen van ex-spelers en collega’s. Vorig seizoen hadden we met Herent 12 punten na de heenronde en stonden we onderaan, we eindigden als vijfde met 43 punten”, herinnerde hij zich. “Ik ben al 15 jaar trainer en bij iedere club speelde ik kampioen zoals bij Okselaar, Keiberg en Herent of promoveerde ik zoals bij Holsbeek. Het is de eerste keer dat ik ontslagen werd en mijn doel niet kan halen. Het is nu even bekomen en ik neem even tijd voor mijn vrouw en kinderen. Mijn zoon speelt bij Houtvenne in de jeugd en mijn schoonzoon in de eerste ploeg van Loksbergen, ik blijf wat verbonden met het voetbal. Het is nu zo, ik wens HO Bierbeek het allerbeste toe.”

“Deze dinsdag werd door het bestuur van de club beslist om de samenwerking met de coach van KHO A stop te zetten. De voornaamste redenen zijn de tegenvallende sportieve resultaten en een verschil in visie. KHO wenst Tino te bedanken voor het geleverde werk en wij wensen hem veel succes in zijn verdere trainerscarrière. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe T1 zal Gunter Magits de verantwoordelijkheid en leiding van het team tijdelijk overnemen en zal hiervoor bijgestaan worden door clubicoon Thomas Hendrickx. We wensen dit duo veel succes toe in hun nieuwe taken en functies”, klonk het bij de Bierbeekse voetbalclub.

Er wordt gezocht naar een geschikte opvolger, kandidaturen zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *