Plenke Werchter komt als triomfator uit de Werchterse derby

Plenke Werchter viert de derbyzege tegen de buren

Plenke Werchter kwam als winnaar uit de Werchterse derby tegen de overburen uit de Grotestraat. In de eerste helft was de spreekwoordelijke kous al af. In de tweede helft kregen de talrijk opgekomen supporters nog maar weinig voetbal te zien.

Bij de bezoekers was het flink wat sleutelen door de vele afwezigheden. Aanvallende ingestelde spelers zoals Torreele, Lainé en Bouali moesten op andere posities komen depaneren. De aftrap werd geschonken door Primairco Airco’s en Warmtepompen maar werd in realiteit gegeven door Sinterklaas en zijn zwarte piet van dienst, de Vreys.

KFC Werchter deed in de eerste helft goed mee

In de openingsfase een korte studieronde, daarna volgde al snel de opener via De Winter op kopbal. Amper enkele minuten later de aansluitingstreffer van de bezoekers. Na een afgeweerde vrije trap ontfermde Alen zich, moederziel alleen, over de bal en werkte die voorbij de thuisdoelman, 1-1. Daarna begon de machine te draaien bij het thuisteam onder impuls van De Ridder, ook bij de bezoekers ging het tempo de hoogte in. Iets na het half uur de oranje-blauwen terug op voorsprong via Heremans op assist van Claessens. Die laatste trapte een vrije trap vanaf links naar de dichtste hoek, net naast de paal, 3-1 en het duel leek gespeeld.

In de tweede helft amper kansen behalve via stilstaande fase voor het thuisteam.

In minuut 83 nog even opwinding toen Robeets via links doorging en de achterlijn behaalde. Torreele haalde hem neer, de ref wees naar de stip maar hield het tweede geel voor Torreele op zak. Heremans legde de bal in de linkerhoek en de eindscore, 4-1, was een feit.

De strafschopovertreding op Robeets

Doelpunten: 10’ De Winter (1-0), 14’ Alen (1-1), 34’ Heremans (2-1), 44’ Claessens (3-1), 83’ Heremans (4-1 strafschop).