logo Casalina

Boutersem United en SMS Lubbeek houden elkaar in evenwicht

Boutersem United en SMS Lubbeek houden elkaar in evenwicht
De opkomst van Lubbeek (rood) en Boutersem

SMS Lubbeek kende traditioneel een zwakke seizoenstart en werd daarbij niet geholpen door de kalender met nederlagen tegen KDN United, TW 3000 en Geetbets, toch de betere teams in deze reeks. Vanaf begin oktober werd er niet meer verloren en had SMS Lubbeek zich stilletjes in de top vijf van de rangschikking geparkeerd. Dat wilde men zo houden. Titelkandidaat Boutersem United verloor dit seizoen slechts twee wedstrijden, maar zag zo titelconcurrent TW 3000 wel drie punten uitlopen. Winnen was een must, thuistrainer Froment was zich ervan bewust dat dat niet van een leien dakje zou lopen.

De toss tussen Lubbeekse kapitein Jalali en Boutersemse collega Roosbeek
De toss tussen Lubbeekse kapitein Jalali en Boutersemse collega Roosbeek

Lubbeek nam het eerste halfuur voor zijn rekening en werd beloond met twee doelpunten. Boutersem United wachtte tot een kwartier voor rust om hetzelfde te doen.
Lubbeek bracht in het openingskwartier drie doelrijpe doelpogingen via Haston Njumewang Enongene, Loockx en Van Den Eynde. Pas op het kwartier stak Boutersem United met een gevaarlijk schot van Marchal, in twee tijden gered door Agerskov; de neus aan het venster. In de tegenstoot had Enongene altijd moeten scoren toen hij door de Boutersemdefensie werd geloodst om alleen voor jonge thuisdoelman Noten te verschijnen. Hij plaatste de open doelkans naast de verste paal buiten. Noten moest een mooi schot van Voytenko in corner zweven. Lemmens zette zich achter de bal en Jalali mocht centraal ongehinderd binnen koppen, 0-1. Twee minuten later leek een combinatie tussen Voytenko en Everaerts dood te bloeden, Enongene geloofde er nog in en zijn snelheid bracht hem opnieuw voor Noten. Nu legde hij de bal met buitenkant rechts in het lege doel, 0-2. Op dat moment een verdiende voorsprong voor SMS Lubbeek.

SMS kwam snel voor, maar Boutersem kwam nog voor rust gelijk.

Op het halfuur kopte Marchal door tot bij Derden die breed legde voor Boogaerts op links, deze haalde de achterlijn en zijn center werd aan de verste paal opgewacht door de volledig vrijstaande Rojas die koelbloedig binnenschoot, 1-2! Ongeveer vijf minuten voor rust zette de fijn besnaarde Da Silva met een listig doorsteekpasje tussen twee verdedigers Derden centraal voor doel vrij. De onbaatzuchtige Derden legde met buitenkantje rechts panklaar voor Marchal die simpel kon binnentikken, 2-2.

Lubbeekse doelpuntenmakers Enongene en Jalali
Lubbeekse doelpuntenmakers Enongene en Jalali

In de tweede helft ging Boutersem United uitdrukkelijk op zoek naar winst maar moest het alert blijven voor de Lubbeekse counter.

Het eerste gevaarlijk standje deed zich voor toen een opzittende Enongene een aarzelende Noten onder druk zette bij diens uittrap. De bal die terecht kwam tegen Enongene zwabberde net niet in het lege doel. Onder impuls van Vanzavelberg, Da Silva en de ingevallen Ulens vertoefde Boutersem United nu meer op de Lubbeekse helft. Een verre cross van Van Vlaenderen bereikte op rechts Rojas die naar zijn linker kapte en aan de verste paal Da Silva vond. Mike wou het met een omhaal afronden maar dat kunstje mislukte. Even later een nieuwe diepe bal van Van Vlaenderen tot bij Da Silva die met één simpele voetbeweging Ulens voor de onoordeelkundig uitgelopen Agerskov bracht, maar de toegesnelde verdedigers voorkomen een mogelijk doelpunt. Tien minuten voor tijd kreeg de volledig vrijstaande Everaerts na een verre inworp van Van Den Eynde een dot van een kans om Boutersem uit te tellen. Zijn overhaaste doelpoging ging naast. Daarna stuurde Ulens de snelle Agbakwuru het straatje in maar ook hij liet de winning goal liggen. In de slotminuut ging Agbakwuru op snelheid opnieuw aan de haal, er volgde een tackle, Agbakwuru neer. De goedleidende scheidsrechter Schmitz uit Ninove zag er, al dan niet terecht; geen strafschop in.

Doelpunten: 18’ Jalali (0-1), 20’ Enongene (0-2), 29’ Rojas (1-2), 41’ Marchal (2-2).

Beide trainers konden zich moeilijk verzoenen met het gelijkspel, Mutton en Froment claimden de overwinning ieder op basis van de respectievelijke goede eerste van Lubbeek en de betere tweede helft van Boutersem. Het werd echter een billijk gelijkspel waar beide teams weinig mee opschieten. Boutersem United ziet TW 3000 verder uitlopen en mag volgende zondag de derde in de rangschikking FC Geetbets in de ogen kijken.

Verslag en beeld: Geert Gazet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *