logo Casalina

Arno Booten wil Tildonk weer derbyzege schenken

Arno Booten wil Tildonk weer derbyzege schenken
FC Tildonk vierde de vorige zege met een poging tot pyrotechnisch materiaal

Aanvaller Arno Booten kroonde zich vorig jaar tot de winnaar van de derby tussen FC Tildonk en Sparta Haacht Statie. Na een verbeten strijd haalden de groen-gelen het van de wit-groenen met een nipte 3-2. Booten speelde daar zeker een rol in gezien hij een doelpunt scoorde, een strafschop uitlokte en een assist gaf.

FC Tildonk begon de competitie in derde provinciale B, door in Lubbeek te gaan verliezen.

“We hebben sowieso wat recht te zetten na onze rotslechte prestatie van vorige zaterdag tegen SMS Lubbeek. Dit moet zowel voor onszelf als voor de supporters gebeuren. Het thuisduel tegen Sparta Haacht is een wedstrijd is die vanaf dat de kalender bekend raakte, in het rood aangeduid staat bij elke speler als DE match die gewonnen moet worden. Daar gaan we ook alles aan doen. We weten nu al dat er gaat moeten gevochten worden voor elke meter en dat het mooie voetbal wat zal uitblijven. Hopelijk trekt de beste ploeg van het stad, wij dus, aan het langste eind”, klonk het speels bij de snelle Booten. “Hetzelfde bereiken als vorig jaar thuis tegen Sparta zou sterk zijn, maar waarom niet? Het is wel mijn bedoeling om alles wat defensief speelt bij hen goed bezig te houden!”

De groen-gelen eindigden vorige jaargang op een zesde plaats na een stevige remonte.

“Ik verwacht een betere prestatie als vorig seizoen. We hebben een groep met veel talent, we hangen zowel naast als op het veld enorm aan elkaar. Ik ben er zeker van dat vanaf het moment dat dit zich vertaalt naar het veld, we het elke ploeg moeilijk maken. Daaraan koppel ik uiteraard de wetenschap dat we op die manier vaak de punten gaan meenemen of bijhouden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *