logo Casalina

Kiona Crabbé begint eraan in Vorselaar

Kiona Crabbé begint eraan in Vorselaar
Kiona Crabbé centraal in beeld

Veldrijdster Kiona Crabbé (19) uit Kumtich begint aan haar tweede seizoen bij de vrouwelijke elite. De studente van Crelan-Iko bereidde zich deels voor op de weg en op de mountainbike en vat deze zaterdag haar veldritwinter aan in De Moedige Veldrijder in Vorselaar.

“In de loop van de voorbije zomer heb ik enkel een oefenwedstrijd op de weg in Zolder gereden. Daarbuiten heb ik onlangs een mountainbikerace in het Nederlandse Spaarnwoude gereden. Het bleef tot dit beperkt als gevolg van de coronasituatie en herexamens. In Zolder had ik er veel zin in, ik had immers een jaar geen wegwedstrijd meer gereden. Ik hield aan Zolder een redelijk gevoel over. Ik probeerde af en toe eens aan te vallen of mee in de ontsnapping te gaan, maar zonder resultaat. Drie rondes voor het einde ontstonden er valpartijen, deze kon ik het helaas net niet meer ontwijken dus viel ik mee. Ik ben zo snel mogelijk naar het peloton gespurt en ik kon gelukkig opnieuw de aansluiting maken. In de spurt was het beste er van af en werd ik negentiende”, keek ze terug op haar wedervaren. “Ik reed de UCI 3 Nations Cup in Spaarnwoude. Ik moest plaats nemen op de laatste startrij, maar ik probeerde meteen op te schuiven. Bij het ingaan van het veld liet ik mij wat doen en verloor ik wat posities. Ik kon doorheen de wedstrijd nog wat opschuiven tot de achtste plaats, veel meer had er dan ook niet ingezeten. Nu kijk ik met veel spanning uit naar het veldritseizoen, zonder verwachtingen.”

De manche van De Moedige Veldrijder in Vorselaar van deze zaterdag is haar eerste veldrit. Ze finishte er vorig jaar als negende.

“Ik denk dat tegenover vorig jaar vooral mijn basis beter is geworden, die was vorig jaar niet zo speciaal. Ik kijk uit naar die eerste ontmoeting in het veld, maar heb mezelf geen doelen vooropgesteld in deze onzekere tijden. Na Vorselaar volgen het Belgische kampioenschap op de weg, de Rapencross in Lokeren, de Polderscross in Kruibeke, de Superprestige in het Nederlandse Gieten en de Be-Mine Cross in Beringen. Ik kijk wedstrijd per wedstrijd hoe het gaat en ik wil bovenal een regelmatig seizoen rijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *