logo Casalina

Dina Boels heeft podiumkansen op BK

Dina Boels heeft podiumkansen op BK
Dina Boels neemt de bocht in haar Vlaamse kampioenentrui

Eerstejaarsnieuwelinge Dina Boels uit Meerbeek zou je gerust als kampioenschapsrenster kunnen bekijken. Ze werd al zes keer provinciaal kampioen, drie keer Vlaams en een keertje Belgisch kampioen. De tiener van Brain² Olympia-Tienen treedt dit weekend op de nationale kampioenschappen op de weg aan in Koksijde en kan er een elfde titel behalen.

Zo ver ziet ze het niet komen aangezien de prijzen te verdelen vallen in een wedstrijd van eerste- en tweedejaars met na afloop één podium.

“Ik was het seizoen goed begonnen met twee overwinningen, daarna volgden een paar ereplaatsen. Ik kijk heel hard uit naar dit BK. Ik hoop dat ik in de top vijf kan eindigen. Ik heb de omloop nog niet kunnen verkennen. Ik heb wel vernomen dat er een klein bergje inzit en dat het voor de rest vlak is met veel bochten. Ik denk dat de wind een hele grote rol gaat spelen tijdens de wedstrijd. Ik denk dat het door de wind in groepjes gaat kunnen vallen. Het is dus zeker belangrijk om goed vooraan te koersen. Ik had eerlijk gezegd liever dat het op een ander parcours werd georganiseerd. Ik had graag iets gehad met een beetje bergop naar het einde toe”, opent de meervoudige kampioene. “Ik bekijk bij de eerstejaars de Limburgse en snelle Anna Vanderaerden van het CT Glabbeek als een grote favoriete, maar de tweedejaars zijn zeker even sterk. De kans is groot dat het podium bestaat uit enkel tweedejaars. Ik hoop toch dat ik tussen de tweedejaars een mooie uitslag kan behalen. Ik hoop vooral dat ik goed mee koers kan maken en in de spurt een mooie plaats bij de vijf besten kan boeken. Als dat lukt, dan zal ik heel tevreden zijn. Ik denk wel dat iedereen elkaar wat in het oog gaat houden, zeker diegenen die de laatste weken top vijf hebben gereden. Dit jaar zijn er heel veel meisjes aan elkaar gewaagd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *