logo Casalina

Andries Robeets beleeft droomstart met KFC Baal

Andries Robeets beleeft droomstart met KFC Baal
Andries Robeets voor het spandoek van fanclub SC Baalcelona

Promovendus KFC Baal blijft week na week verbazen, nu wonnen ze ook hun derde uitmatch op rij op het veld van SK Nossegem. Ze stonden bij de rust 1-0 achter, maar zoals zo vaak gingen de rood-groenen er tijdens de tweede helft helemaal op en over. Eerder gingen ze al zegevieren op het veld van Keiberg en Elewijt.

Spits in vorm Andries Robeets scoorde al twee keer en verzorgde enkele assists.

“We begonnen met vertrouwen aan de wedstrijdna na een zes op zes na twee uitmatchen. In de eerste helft op Nossegem brachten we wat te weinig. We hadden in mijn ogen wel de betere kansen hadden maar op het laatste moment konden we niet besluiten. Dat deed SK Nossegem op een bal die bleef hangen wel. Zo stonden we 1-0 achter voor de rust. In de kleedkamer hadden we het gevoel dat we hier niet mochten verliezen. We begonnen gretiger aan de tweede helft waardoor er meer mogelijkheden bij elkaar werden gespeeld. Na het penaltydoelpunt van Van Den Bergh werd het gevoel alsmaar beter om voor die negen op negen te gaan. Dit gevoel werd bevestigd door een wereldgoal van Heremans en een kopbaldoelpunt van Smits op het einde”, geeft Robeets mee die de 1-2 zeer enthousiast vierde. Het filmpje van de 1-2 valt te vinden op https://www.facebook.com/regiosportbe

KFC Baal heeft een stevige kern met veel kwaliteit en ervaring.

“We weten dat we een ruime kern hebben met veel kwaliteiten. Dit merken we aan het niveau van de spelers die op de bank zitten. Bovendien hebben we dan ook meer dan een jaar al niet meer verloren. Nog een zeer belangrijke schakel ondanks het feit dat we vier uitwedstrijden na elkaar spelen is de grote aanwezigheid van onze trouwe supportersschare. Dit is keer op keer een boost voor ons om voor te voetballen en verschaft ons een enorme motivatie. We wisten dat we in deze reeks zeker thuis hoorden al is het voor een promovendus altijd een nieuwe uitdaging natuurlijk. Die eerste matchen zijn dan ook cruciaal. Er zit meer dan genoeg kwaliteit in het team om een goed seizoen te draaien. Volgens mij gaan we er zeker in blijven en mogen we zelfs iets hoger gaan mikken dan de vooropgestelde middenmoot.”

Hun vierde en laatste uitmatch speelt zich af op het terrein van medepromovendus FC Geetbets.

“Deze tegenstander valt moeilijk in te schatten. Persoonlijk ken ik de ploeg niet. Ik heb gehoord dat het een team is die graag duels aangaat. We moeten uitgaan van eigen sterkte en ons eigen spel proberen te brengen. Een gemakkelijke uitwedstrijd bestaat niet in deze competitie, hierdoor moeten we dan ook elk weekend gas geven en gaan voor die drie punten.”

Robeets’ grootste kwaliteiten zijn zijn snelheid en zijn één tegen één-acties.

“Ook over mijn afwerking mag ik niet klagen. In mijn acties heb ik altijd al vertrouwen gehad. Ik kan zowel in de spits spelen als op de flank. Om te scoren sta ik het liefst in de spits en voor de actie het liefst op de flank. Tegenover vorig seizoen kan ik beter afwerken met links, hierop heb ik met mijn boezemvriend Nesta Vallez veel op getraind. Mijn werkpunt is om af en toe wat meer overzicht te houden over het geheel zodat mijn rendement omhoog gaat in de ploeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *