logo Casalina

Positiewissel Philippe Simar brengt Orée de zege in Leuven

Positiewissel Philippe Simar brengt Orée de zege in Leuven
Orée probeert het spel op te schuiven met Philippe Simar aan de bal

Royal Orée zette de uitmatch tegen een klauwend KHC Leuven naar zijn hand, na de reguliere speeltijd luidde de stand 2-3. De bezoekende blauwen konden snel omschakelen en toonden zich voor vijandelijk doel decisief. Middenvelder en nu al clubicoon Philippe Simar (25) uit Wezembeek-Oppem kende een minder begin maar begon daarna de ballen vlot door te spelen naar de voorste gelederen.

Simar speelde in de jeugd in de aanval, sinds de wereldbeker U21 in Indië in 2016 verschoof hij naar het middenveld.

“We wisten op voorhand dat het geen simpele taak ging worden, het tegendeel is waar. We wisten dat we een goed team gingen treffen met spelers met prima individuele kwaliteiten. Het was een duel tussen twee fysiek sterke blokken. We wisten dat als we goed konden verdedigen en stevig in duel waren, er vanzelf tegenaanvallen gingen komen en dat gebeurde. Tijdens de eerste tien minuten kwam ik er niet helemaal door, daar ik aanvallender werd gepositioneerd in vergelijking met andere matchen. Ik zakte wat en daar kon ik meer ballen opeisen en doorspelen. We waren uiteraard zeer blij met winst en de leiding”, reageerde Simar die al twintig jaar bij Orée speelt.

De blauwen gaan vrijdagavond op bezoek bij Racing, twee dagen later is het Luikse Old Club de volgende bestemming.

“Tegen Racing is het altijd moeilijk, het is een grote ploeg, dat merk je ook aan de historiek van de club. Ze zijn zeer ervaren. Je kan op voorhand uitgaan van een match van hoog niveau. Ze tellen ook enkele nieuwe spelers in hun rangen. Ik denk dat ze een nieuwe wind door het team kunnen laten waaien. Op het middenveld staan ze sterk met onder andere Truyens, Wegnez en Meurmans”, vervolgt Simar. “Uiteraard is het de bedoeling om al onze matchen te winnen. We hebben wel nog niet tegen alle grote teams in het kampioenschap gespeeld zoals Gantoise, Léopold en de Watducks. Je moet er ook rekening mee houden dat vele teams punten gaan verliezen op Antwerp, Leuven en Herakles. Het beste bewijs voor die these is dat Léopold verloor op Herakles. Ons doel is de komende dagen om zes op zes te pakken op Racing en in Luik.”

Orée in vol ornaat na hun zege op Leuven
Orée in vol ornaat na hun zege op Leuven
Indoor speelt Philippe bij de nationale ploeg en verhuisde hij van White Star naar Léopold Ukkel.

“Ik ben van club veranderd om dit seizoen indoor te kunnen spelen met mijn neef Tanguy Zimmer, hopelijk kunnen we de hand uitreiken naar een titel. Outdoor is het kampioenschap winnen veel moeilijker. Indoor ben ik international, outdoor speelde ik in alle jeugdreeksen. Als de nationale ploeg me selecteert, waarom niet? Ik werk wel al anderhalf jaar, we zien wel waar het schip zal stranden”, wist de Out of Home manager bij marketing- en reclamebureau Kinetic WW uit Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *