logo Casalina

KRC Boortmeerbeek blijft gaan

KRC Boortmeerbeek blijft gaan
Kapitein Michael Bornain aan de bal

Met een negen op negen als nieuwkomer in derde provinciale B is KRC Boortmeerbeek één van de opmerkelijkste ploegen van het seizoensbegin. Op de vorige speeldag gingen ze uithalen op het veld van NV Keerbergen met 1-4. Verdediger en kapitein Michael Bornain speelde een secure wedstrijd en was één van de uitblinkers.

Na avonturen bij onder andere HO Veltem en Sportief Rotselaar is Bornain niet van plan om het rustiger aan te doen bij KRC Boortmeerbeek.

“Deze negen op negen om te beginnen hadden we niet verwacht, maar we hebben er wel naartoe gewerkt. Zowel voor de spelers, coach als technische staff was dat het geval, we keken ook uit naar de match op Keerbergen. We spelen elke week als ploeg en we hebben een groep die voor elkaar wilt werken. Dat is voor het moment ook onze sterkte. We mogen onze supporters ook niet te vergeten, die ook elke week present zijn om ons aan te moedigen, dat doet ook wel iets. Ik probeer elke week zo goed mogelijk te presteren zoals iedereen. Met onze ervaring kunnen we de jongeren in de groep sturen en dat werkt momenteel goed”, opent de aanvoerder gedreven.

De 1-4-cijfers op NV Keerbergen ogen overdreven.

“Ik vond eerlijk gezegd Keerbergen niet slecht, maar we moesten geconcentreerd blijven spelen want je voelde wel dat er een goaltje in de lucht hing. Het werd nog even spannend na de 1-2 van Keerbergen. Gelukkig konden we snel uitlopen tot 1-3 en 1-4 en dan was de match gespeeld natuurlijk”, geeft de dertiger weer. “Dit jaar hopen we als promovendus mee te draaien in de middenmoot, alles wat we kunnen pakken gaan we natuurlijk niet laten liggen. Daarom is deze negen op negen een droomstart voor Boortmeerbeek.”

KRC ontvangt zondagnamiddag Sparta Haacht Statie voor een ongetwijfeld pittige derby.

“Twaalf op twaalf behalen zou uiteraard leuk zijn. Wij zitten nu in een goede positie. Na hun mindere start en een één op negen gaan zij punten moeten komen sprokkelen. Als het aan ons ligt, stellen we dat nog een weekje uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *