logo Casalina

Het perfecte huwelijk: KFC Rapide Wezemaal en outdoor Zumba!

Het perfecte huwelijk: KFC Rapide Wezemaal en outdoor Zumba!
Kadri en haar zoontje Laurenz, voetbal en zumba gecombineerd in beeld

KFC Rapide Wezemaal is meer dan voetbal alleen, dat veruitwendigt het door outdoor Zumbalessen aan te bieden op de club aan de Vleugtweg. De secretaris kocht een grote feesttent en plaatste ze in deze coronatijden als terras naast hun kantine. Hoe kwamen de rood-witten tot dit idee? Bij hun U9 was enthousiaste voetbalmama en délégué Kadri Kolbakov al jaren met Zumba in de weer en van het één kwam het andere… het terras wordt nu twee dagen per week een fitnessvloer. Het realiseerde daarenboven nog een aanvallende transfer om zijn ambities kracht bij te zetten.

De derdeprovincialer zet zijn ambities nog wat sterker in de verf en haalt nu ook Dries Merckx binnen voor het aanvallend compartiment. Hij komt over van tweedeprovincialer KFC Herent, de aanvaller was voordien onder andere bij KAC Betekom, KSK Heist, KRC Boortmeerbeek, SK Kampenhout en SMS Lubbeek. “Wij willen na een onterechte degradatie terug naar tweede provinciale. We hebben een sterke kern en verschillende talentrijke jongeren kunnen warm maken om onze ambitie te helpen verwezenlijken, een beetje gezonde druk naar spelers en trainers kan nooit kwaad. Supporters, jeugdwerking, medewerkers en iedereen die bij de club betrokken is kijkt reikhalzend uit naar komend seizoen. We zijn onlangs terug met de trainingen gestart en die gaan een volledig seizoen gepaard gaan met vleugje muziek”, klonk het bij Rapide.

De voorbereiding van KFC Rapide Wezemaal van deze zomer
De voorbereiding van KFC Rapide Wezemaal van deze zomer

Pal naast het oefenterrein worden voortaan Zumbalessen gegeven, doorgedreven hoogstaande fitness met een Latijns-Amerikaans muzikaal accent. Wij zijn gastheer en geven het lokaal verankerde Zumba-initiatief de kans hun hobby te ontwikkelen.

“We begonnen wat weg te roesten en dit brengt terug leven in de brouwerij na deze helse coronaperiode. Het is als vereniging onze taak om de accommodatie terdege te benutten, er is al zo weinig of geen alternatief in groot Rotselaar. Op dat gebied schiet de gemeente wat te kort, we hebben het al meermaals aangekaart maar het blijft al jaren stil op gemeentelijke vlak. We hebben een groot recreatiedomein van 45.000 vierkante meter in eigen beheer en zijn de reddende engel voor vele sportinitiatieven, die dit ten zeerste appreciëren. Na de mountainbike op de Wijngaardberg (05/09) en andere initiatieven komen de Zumba lessen via enkele omzwervingen, bij ons terecht en hebben we ze met open armen ontvangen”, wist secretaris Louis Van Geel te vertellen.

Initiatiefneemster Kadri Kobalkov kwam bij Rapide terecht via haar zoon Laurenz en ontwikkelde een goede relatie met de club.

“Ik ben délégué bij de U9 en leerde zo wat mensen bij de club kennen. Ondertussen doen er al twee kindjes mee aan de lessen, waaronder een meisje van de U11. We zijn nog niet zo ver dat er van Zumba op voetbaltrainingen sprake is, wie weet…”, opent de voetbalmama van Estse origine. “Het Zumba project is laagdrempelig van opzet en het is de bedoeling om velen uit de buurt te lokken met dit gegeven, want er zijn al verschillenden die me mee volgden vanuit het Leuvense. Daar gaf en geef ik nog steeds in Wilsele Zumba lessen. We hebben hiervoor nog geen uitgebreide reclame gemaakt. Het voordeel is wel dat we buiten aan Zumba kunnen doen, in een grote tent en met een stabiele bodem! Zumba is een fitness les om het maximale eruit te halen in een positieve sfeer, zodat je amper beseft dat je aan het trainen bent. Door de samenhangende principes en visie van Zumba, ben ik als instructrice dankbaar om deze locatie te mogen gebruiken voor onze lessen”, klonk het bij Kadri.

Er zijn zeker nog enkele plaatsen vrij voor dames die willen fitnessen in een familiare sfeer en onder leiding van gekwalificeerde instructrice Kadri. Iedereen is welkom en wel op iedere dinsdag en donderdag tussen 19.30 en 20.30 uur, meer informatie via www.rapide.be

Ondertussen is er al interesse om de tent te benutten voor diverse activiteiten. In combinatie met de Rapidekantine en keukenfaciliteiten vormt dit een gegeerd alternatief aan democratische prijs. Wij staan open voor diverse voorstellen via lvg1@telenet.be

De zumbatent naast de Rapidekantine
De zumbatent naast de Rapidekantine

2 reacties op “Het perfecte huwelijk: KFC Rapide Wezemaal en outdoor Zumba!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *