logo Casalina

Tennisclub Bierbeek pakt uit op het gemengd dubbel en wint voor tweede keer finale Leuvense interclub

Tennisclub Bierbeek pakt uit op het gemengd dubbel en wint voor tweede keer finale Leuvense interclub
De dubbel gemengd 70 van TC Bierbeek eindwinst tegen Leliehof

De Bierbeekse Tennisclub won onlangs de finale in de Leuvense interclub in de reeks Dubbel Gemengd 70 tegen Tennisclub Leliehof uit Kortenberg. Er namen elf Leuvense clubs deel aan de interclub. Na acht weken en 24 matchen ging de titel naar Bierbeek. Een handvol jaren geleden wonnen ze al de Dubbel Gemengd 40.

Deze Leuvense interclub wordt al decennia georganiseerd en is een vriendschappelijk toernooi tussen twaalf clubs ingeschreven bij Tennis Vlaanderen. Onder andere Tennisclub Meerdaal, Tennisclub Kelo uit Kessel-Lo, Tennisclub Sterrebeek, Tennisclub Tenni Fun uit Hoegaarden, Tennisclub De Kamme uit Kraainem, Tennisclub Leliehof uit Kortenberg en de Bierbeekse Tennisclub hadden zich ingeschreven. Er waren 11 teams ingeschreven, na een voorronde kwam de Bierbeekse TC uit in de kwartfinales, halve finales en succesvol afgeronde finales.

“Het bestuur van de organisatie werd onlangs opgefrist. We wonnen in 2018 dit toernooi al eens”, opende speelster en secretaris van de Bierbeekse Tennisclub, Erna Decoster. “We moesten acht weken op rij zes spelers opstellen, wekelijks was dat een andere opstelling. Niet altijd haalden we met het zestal de 70 punten, in de finale stonden we bijvoorbeeld met 55 punten opgesteld. Het belangrijkste was wel dat het om een team ging dat op elkaar was ingespeeld”, klonk het.

Veel tijd om op de lauweren te rusten, is er niet voor de Bierbeekse TC.

“Het dubbeltoernooi waarvoor 126 spelers waren ingeschreven is bezig, zondag kennen we de winnaars na de finales. Op 14 juli gaat dan ook het enkeltoernooi van start, de inschrijving hiervoor lopen vlotjes binnen. Daarna beginnen we eind juli tussen de eigen leden met een laddercompetitie. Daarna komen er nog uitdagingen aan eind augustus, we zitten zeker niet stil”, besloot een tevreden speler-secretaris Decoster.

In 2023 won de Bierbeekse Tennisclub de DG70 met An Vandendriessche, Bettina Maes, Elisabeth Jordens, Erna Decoster, Erwin Maes, Gert Engelen, Hilde Van Dael, Jakob Jaeken, Julie Lauweryns, Magda Leemans en Marc Vanzavelberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *