logo Casalina

Meiden KFC Rhodienne-De Hoek promoveren als derde naar tweede provinciale

Meiden KFC Rhodienne-De Hoek promoveren als derde naar tweede provinciale
De meiden van Rhodienne-De Hoek anno 2022-2023

De vrouwen van KFC Rhodienne-De Hoek promoveerden als derde uit derde provinciale A. Boven hen bleef het tot op het slot spannend om de titel, Sparta Lombeek en KV Kester-Gooik B stonden na afloop van de competitie beiden met 56 punten te blinken. Kester-Gooik B kon zich de titel toeëigenen door een beter doelsaldo van +74. Rhode-De Hoek deed qua doelsaldo het beste met een +80 na 123 gescoorde en 43 geïncasseerde doelpunten.

Verdediger Tabatha De Greef (28) van de rood-blauwen zag haar troepen tot de slotspeeldag strijden voor plaats twee.

“Ik ben zes jaar geleden ermee begonnen bij Rhodienne, ik stond eerst op het middenveld geposteerd. Het voorbije seizoen stond ik centraal achteraan”, opende de visual merchandiser van kledijproducent ZEB van beroep. “We hadden niet meer gedacht om te kunnen promoveren. Langs de andere kant waren we relatief teleurgesteld dat we uitgerekend in de slotmatch de greep op plaats twee moesten lossen na nipt 3-4-verlies tegen latere tweede Sparta Lombeek. We kwamen in de competitie van heel ver en dat was echt de kers op de taart geweest.”

Het avontuur in tweede provinciale zal een sprong in het diepe worden.

“Het zal moeilijk voorspelbaar zijn. We hebben geen idee wat ons te wachten staat, we tekenen voor een goed seizoen maar verwachten geen herhaling van deze denderende jaargang. We gaan vol voor het behoud maar zijn bovenal een hechte groep vriendinnen. Dat was doorheen voorbije jaar onze kracht en dat hielp ons ook naar tweede provinciale. We zijn van plan om voetballend over de grond oplossingen te vinden”, besluit De Greef.

Het vrouwelijke KFC Rhodienne-De Hoek is trouwens momenteel nog naarstig op zoek naar speelsters voor volgend seizoen. Enthousiaste kandidates mogen zich melden via tabatha_degreef@hotmail.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *