logo Casalina

Mira Simons en Paolina Jansen-Buonsenso pakken medailles op Europese kampioenschappen

Mira Simons en Paolina Jansen-Buonsenso pakken medailles op Europese kampioenschappen
Paolina Jansen-Buonsenso en Mira Simons (r) pronken met hun medailles Credits Gabriel Fingeret

Antwerpse kampsters Mira Simons en Paolina Jansen-Buonsenso pakken medailles op de Europese kampioenschappen in het Israëlse Nahariya voor volwassenen. Ook op de Europese titelstrijd in het Griekse Kreta bij de U21 waren ze bij de laureaten.

Na wat een niveau-test moest worden op Grand Prix Paris en verrassend een bronzen medaille opleverde, werden de twee Antwerpse topsporters uitgestuurd naar het EK Ju Jitsu Adults in Israël. Ondanks hun leeftijd, respectievelijk achttien en negentien jaar, stonden Paolina Jansen-Buonsenso en Mira Simons ook daar weer hun mannetje. De kranige dames haalden bij de duo’s op dit niveau de bronzen medaille.

Paolina en Mira hadden blijkbaar nog flink wat in hun mars. Binnen hun eigen categorie U21 wonnen ze onlangs de zilveren medaille op de Europese kampioenschappen in Kreta. Het voorjaar viel met andere woorden relatief succesvol te heten: ze veroverden drie medailles op drie toernooien op drie maanden tijd. Ze zijn beiden lid van Ju Jitsuclub Ikiji Ryu uit Antwerpen.

Jansen-Buonsenso (l) en Simons scoren voor Team Belgium
Jansen-Buonsenso (l) en Simons scoren voor Team Belgium met coach Leon Verbraeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *