logo Casalina

Koninklijke Diestse Turnkring neemt met twee teams deel aan eigen organisatie

Koninklijke Diestse Turnkring neemt met twee teams deel aan eigen organisatie
De Koninklijke Diestse Turnkring warmt op Beeld Koninklijke Diestse Turnkring

De¬†Koninklijke Diestse Turnkring heeft twee competitieploegen die tijdens het turnjaar deelnemen aan verschillende wedstrijden buiten de club deel nemen. Daarnaast organiseert de KDT elk jaar een clubwedstrijd. “Deze wedstrijd is een dag die draait rond plezier en het beste geven van jezelf en waarbij we onze recreagroepen het gevoel willen geven van een echte wedstrijd”, klonk het bij de Diestse gymnasten.

Deze twee teams trainen, net zoals hun competitiegymnasten, wekelijks om de beste gymnast, ropeskipper of freerunner te worden. Op deze dag voelen ook zij de adrenaline die de gymnasten van de wedstrijdploegen ervaren.

Op 3 maart nemen de gymnasten, ropeskippers en freerunners het tegen elkaar op en dit per groep. Ze laten op verschillende toestellen een oefening zien waarvoor ze de voorbije maanden geoefend hebben. Deze oefening wordt beoordeeld door een jury op basis van uitvoering, afwerking en de grote glimlach op hun gezicht.

Natuurlijk bestaan er deze dag alleen maar winnaars en gaat ook elke gymnast met een medaille naar huis

De clubwedstrijd gaat door in onze sporthal Citadel en start om 9.30 uur en eindigt er rond 16 uur. Een juiste dagindeling per discipline kan je in bijlage terugvinden en op onze website www.diestseturnkring.be Supporters zijn uiteraard meer dan welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *