Caroline Volders wint de Open Zweedse kampioenschappen

Caroline Volders pakt winst in de Open Zweedse kampioenschappen

Caroline Volders (17) uit Tessenderlo die eerder dit jaar nog Vice-Europees kampioen werd bij de junioren, zet haar knalseizoen door met een eerste topresultaat bij de senioren (volwassenen of +18). Omwille van de jonge leeftijd was het nog maar het tweede toernooi bij de senioren op dit niveau. De tiener van het Diestse Taekwondoschool Keumgang behaalde meteen de eerste plaats.

Ze versloeg er haar Belgische concurrente Raheleh Asemani die nog een vijfde plaats pakte op de Olympische Spelen Rio de Janeiro in 2016. In de finale was Caroline na een thriller de betere van de Amerikaanse wereldtopper Faith Dillon.

Op hetzelfde toernooi behaalde Troy Cammaerts na winstpartijen tegen Canada en Noorwegen de bronzen medaille. Zijn broer Andes werd in de voorrondes uitgeschakeld door Duitsland.

Troy haalde hiermee op de valreep een selectie voor het EK -21 waar ook Caroline Volders, Elien Rabaut, Jesse Van Vulpen en Lies Vicca van Taekwondoschool Keumgang zich al voor kwalificeerden. Ze komen in actie tussen 7 en 10 december in Boekarest, Roemenië.