logo Casalina

Antwerpenaar Louis Cloots pakt voor elfde keer Belgisch ju jitsugoud!

Antwerpenaar Louis Cloots pakt voor elfde keer Belgisch ju jitsugoud!
Vlnr elfvoudig kampioen Cloots, trainer Jimmy Wouters en zilveren Proost

Op het Belgisch kampioenschap ju jitsu plaats in de Sporthal De Meerminnen in Beveren was het opnieuw tijd voor Louis Cloots (25) uit Berchem om te schitteren. Hij won zijn eerste partijen met ippon, de resterende op punten, veel punten. Dit nationale kampioenschap vormde een mooie loper naar zijn volgende internationale toernooi.

Louis Cloots, een oude bekende in de sport, moest zijn titel voor de tiende keer verdediging en verlengde dit moeiteloos. Hij werd vorig jaar nog derde op de Europese kampioenschappen in Duitsland en eveneens derde op het wereldkampioenschap in Abu Dhabi.

“Ik had de voorbije periode vooral getraind op het karateonderdeel, het eerste deel van de drie in een ju jitsukamp. Dat was vorige week in Italië, dat was een goede voorbereiding”, stak de kampioen van wal. “Het kampioenschap begon prima met een full ippon in de eerste kamp, daarna verliep het minder vlot maar nog relatief goed. Ik vecht de drie fases allemaal even graag”, gaf Cloots mee.

Voor de duidelijkheid, de eerste fase bestaat uit stoten en trappen (de atemi) en is het karatedeel. De daaropvolgende fase bestaat uit worpen, neerhaaltechnieken, klemmen en wurgingen, kortom judo. Het slotdeel bestaat uit het grondgevecht met houdgrepen, klemmen en verwurgingen; de ne-waza.

Cloots in actie in het midden van een worp
Cloots in actie in het midden van een worp

Antwerpenaar Theo Proost, die eveneens Cloots’ trainingspartner is, werd tweede op datzelfde Belgisch kampioenschap. Ze kijken beiden reikhalzend uit naar het volgende toernooi over een maand in Hongarije, namelijk in Budapest (12 en 13/03).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *