logo Casalina

Kobe Goossens komt er goed vanaf na botsing in Parijs-Nice. Hij herinnert zich de klap niet meer.

Kobe Goossens komt er goed vanaf na botsing in Parijs-Nice. Hij herinnert zich de klap niet meer.
Kobe Goossens in het ziekenhuis na zijn crash in Parijs-Nice Foto: Lotto-Soudal

In de vierde rit van Parijs-Nice tussen Chalon-sur-Saône en Chiroubles haalde Kobe Goossens (24) uit Baal de aankomst niet. Nadat hij goed voor de ploeg had gewerkt, knalde hij tijdens een moment van onachtzaamheid op een ploegwagen die langs de kant geparkeerd stond. De voormalige veldrijder verloor even het bewustzijn en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Een controle wees uit dat hij geen breuken had opgelopen. Hij kreeg wel enkele hechtingen in het aangezicht en er werd een hersenschudding vastgesteld.

Goossens was net klaar met zijn werk in de kopgroep en liet zich afzakken, hij merkte te laat een ploegwagen van Cofidis op die aan de rechterkant van de baan geparkeerd stond. Het was net de laatste auto in een serie geparkeerde ploegwagens. Volgens zijn ploeg Lotto-Soudal is hij maar even buiten bewustzijn geweest. Hij herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de klap. Pech voor Kobe die al in de beginfase van Parijs-Nice zijn aanvallende intenties liet zien en die 42ste werd in de tijdrit daags voordien. Die was net iets te kort voor hem, dat was duidelijk daar hij het tweede deel veel sneller had afgelegd. Zijn favoriete ondergrond, de bergen, stonden de komende dagen op het menu en daar wou hij wel iets laten zien.

Hij sliep woensdagavond met zijn ploegmaats in het teamhotel en trok in de loop van donderdag huiswaarts met de TGV. Hij moet nu thuis even rusten, maar zijn tijd komt nog, het seizoen is nog lang.

Update: bij verder controle werd er nog een neusbreuk vastgesteld bij Goossens. Hij zal zijn tijd nemen om te herstellen om daarna naar zijn doelen toe te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *