logo Casalina

Nieuwe datum voor GrensTriatlon 2024, extra beleving met ouder-kind wedstrijd

Nieuwe datum voor GrensTriatlon 2024, extra beleving met ouder-kind wedstrijd
Het podium van de eerste editie van de GrensTriatlon

De tweede editie van de Grenstriatlon, een uniek evenement georganiseerd door het enthousiaste SMO-SCOTT Triatlon Team, belooft opnieuw een onvergetelijke ervaring te worden in het Meetjesland, met nieuwe elementen om zowel de jeugd als volwassenen te betrekken, ongeacht hun ervaringsniveau. De
organisatie koos voor een nieuwe datum wegens een overvolle wedstrijdkalender van Triatlon Vlaanderen en concurrentiële wedstrijden op een gelijklopende datum. De wedstrijd zal doorgaan op zaterdag 31 augustus 2024 in en rond Sint-Laureins.

Triatlon, als multisport evenement dat zwemmen, fietsen en hardlopen combineert, is niet alleen een uitdaging voor individuele atleten, maar ook een test van doorzettingsvermogen, teamwork en een gezonde levensstijl. In het hart van het schilderachtige Meetjesland, waar groene velden en kronkelende waterwegen samenkomen, bloeit een actieve triatlonscene. Deze regio biedt niet alleen een adembenemend decor voor sport, maar ook diverse mogelijkheden voor atleten van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde triatleet bent of net begint aan je reis in de wereld van multisport, het Meetjesland heeft voor iedereen iets te bieden.

Wat maakt Grenstriatlon Sint-Laureins uniek?

Grensoverschrijdend avontuur: De Grenstriatlon Laureins neemt deelnemers mee op een reis door de prachtige regio langs de grens met regio Meetjesland en het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen met de gemeente Sluis. Hierbij worden de landsgrenzen overgestoken en de veelzijdigheid van het landschap ervaren, van landelijke paden tot schilderachtige waterwegen.

SMO-SCOTT Triatlon Team: Het evenement wordt georganiseerd door het gepassioneerde SMO-Scott Triathlon Team, bekend om hun toewijding aan de sport en het creëren van uitdagende, goed georganiseerde evenementen. De Grenstriatlon 2024 wordt terug een triatlonervaring van topkwaliteit. Innovatief parcours: Het parcours is zorgvuldig ontworpen om de atleten te testen op alle disciplines van triatlon.

Zwemmen in het Leopoldskanaal, fietsen langs en over de landsgrenzen met Zeeuws-Vlaanderen en hardlopen in het dorpshart van de gemeente. Een ideale combinatie die zowel beginners als ervaren triatleten uitdaagt.

“Grenstriatlon Sint-Laureins wil niet alleen een sportevenement zijn, maar ook extra inzetten op beleving. Families en supporters worden aangemoedigd om deel te nemen aan het enthousiasme en de energie te delen. We streven ernaar een evenement te creëren dat toegankelijk is voor alle niveaus. Of je nu voor het eerst meedoet aan een triatlon of een doorgewinterde atleet bent, de Grenstriatlon is ontworpen met het oog op een positieve ervaring”, klonk het bij de organisatie.

Beleving voor Iedereen:

Er zullen trainingssessies en workshops beschikbaar zijn om deelnemers te ondersteunen bij hun voorbereiding op de triatlon.

*Deelname vanaf 6 jaar: ouder/kind sessie: Voor de jonge atleten organiseren ze een ouder-kind format, waarbij een jeugdatleet en zijn ouder, familielid of vriendje samen een leuke en stimulerende manier de wereld van triatlonsport verkennen vanaf een jonge leeftijd. Ze leggen samen een traject af startend met een verrassingsproef, gevolgd door 750 meter lopen, vijf kilometer fietsen en afsluitend één kilometer lopen.

GrensTriatlon de ironkids op de fiets
GrensTriatlon de ironkids op de fiets

*Jeugdwedstrijd voor 12 tot 15-jarigen: met aangepaste afstanden van 300 meter zwemmen, vijf kilometer fietsen en 1.500 meter lopen.

*Sprinttriatlon vanaf 16 jaar: De hoofdtriatlon omvat 500 meter zwemmen, 21 kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen en is ontworpen om zowel beginners als
ervaren triatleten uit te dagen.

De dames jeugd aan de start van de GrensTriatlon
De dames jeugd aan de start van de GrensTriatlon

*Deelname in Trio’s: Voor diegenen die graag samen de uitdaging aangaan, is deelname met twee of drie atleten mogelijk, waar elk teamlid een discipline
voltooit.

Inschrijvingen openen vanaf 1 februari voor inwoners van de gemeente Sint-Laureins. Startlocatie: Leopoldskanaal ter hoogte van de Moershoofdebrug. Meer informatie en inschrijvingen: www.smo-scott.be
De GrensTriatlon begint met zwemmen in het Leopoldskanaal

De GrensTriatlon begint met zwemmen in het Leopoldskanaal 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *