logo Casalina

Triatleet Siebe Philips maakt progressie in zijn lopen

Triatleet Siebe Philips maakt progressie in zijn lopen
Siebe Philips moet het laten zien bij de grote mannen

Triatleet Siebe Philips (18) legde onlangs een goede Trailberg over een lengte van zeven kilometer in Everberg af. Het bracht hem bovenaan de ranking met een tijd van 27 minuten en 48 seconden wat gelijk staat aan een gemiddelde van iets meer dan vijftien kilometer per uur. Dat is een goede tijd met het oog op een groot seizoensdoel, namelijk de Plastriatlon van Aarschot (18/07), een ware thuisrace.

Hij loopt al elf jaar bij atletiekclub AC Hulshout  bracht de voorbije vier jaargangen door als dua- en triatleet bij het Domo-Scott Team. In coronavrije tijden neemt hij ‘s winters ook deel aan veldlopen. Zijn evolutie kun je hier nog eens bekijken.

“Het was eigenlijk wel leuk om toen nog eens soort van wedstrijd te lopen. Het nadeel was wel dat je het parcours wel goed moest kennen, want er zijn er velen verkeerd gelopen en daardoor stonden die bovenaan het lijstje met minder kilometers. Gelukkig was ik in het bezit van superbenen ondanks de toch wel pittige trainingen van de laatste tijd. Ik mag zeker niet klagen over mijn prestatie”, wist de tiener uit Herselt. “De voorbije tijd zat er flink schot in de zaak, ik liep goed op de Trailberg en schreef me nadien in voor de Aarschotse triatlon en dit over de sprintafstand. Ik leef enorm gemotiveerd toe naar die sportieve ontmoeting met de eigen streek. Voor het zo ver kan komen, is het nog eerst flink trainen geblazen.”

Geef een reactie